G4Media.ro

UE susține că Rusia vizează „în mod deliberat” tătarii pentru campania de…

Sursa foto; Russian Defence Ministry

UE susține că Rusia vizează „în mod deliberat” tătarii pentru campania de recrutare în Crimeea anexată

Uniunea Europeană a condamnat ceea ce consideră a fi o campanie a Moscovei de recrutare a bărbaților din Crimeea anexată în armata rusă, relatează CNN.

Într-un comunicat, UE a declarat că tătarii din Crimeea sunt „vizați în mod deliberat și disproporționat în punerea în aplicare a ordinului de mobilizare al Rusiei și se pare că sunt implicați cu forța în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, patria lor tradițională”.

„Măsura de astăzi constituie încă o încălcare a dreptului internațional de către Rusia”, se arată în declarația UE.

Luni, Ministerul ucrainean de Externe a declarat că campania de recrutare din Crimeea a fost a 16-a din 2015 încoace.

„În acest timp, administrația de ocupație rusă din Republica Autonomă Crimeea și orașul Sevastopol a forțat în mod ilegal aproximativ 36.000 de ucraineni să facă serviciul militar”, a declarat acesta.

Ministerul ucrainean de Externe a adăugat că „o campanie de mobilizare este, de asemenea, în curs de desfășurare în Crimeea, a cărei natură și metode atestă dorința conducerii politico-militare ruse de a reduce numărul ucrainenilor și al tătarilor crimeeni din peninsulă”.

Marți, președintele rus Vladimir Putin a declarat că „mobilizarea parțială” a cetățenilor Moscovei pentru a lupta în războiul său împotriva Ucrainei a fost finalizată. Demersul de recrutare a fost afectat de erori, a provocat proteste furioase și a determinat un exod masiv al rușilor către țările vecine de când a fost anunțat în septembrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...