G4Media.ro

UE a așteptat 12 ani contractele pentru Spitalele Regionale de Urgență din…

UE a așteptat 12 ani contractele pentru Spitalele Regionale de Urgență din România

Reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene și ai Ministerului Sănătății au semnat, în această săptămînă, contractul de finanțare pentru proiectul „Întărirea capacității Ministerului Sănătății de a pregăti și implementa proiectele Spitalelor Clinice Regionale de Urgență din Craiova, Iași și Cluj”. Experții Băncii Europene de Investiții vor asigura, alături de personalul Ministerului Sănătății, asistență tehnică pe parcursul derulării proiectului care a demarat în 2007, anunță PressHub.ro.

Istoria Spitalului Regional de Urgență este una lungă. La Iași, primii pași s-au făcut în 2007. Studiul de fezabilitate, o jumătate de milion de euro. După primii șapte ani proiectul a fost refăcut. Studiile nu mai erau valabile. Schimbarea amplasamentului s-a făcut de trei ori.

Conform studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgență de la Iași va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru îngrijire medicală acută şi 74 pentru îngrijirea critică. De asemenea, unitatea medicală va deţine toate specialităţile unui spital de urgenţă, urmând a fi dotată cu tehnologie de ultimă generaţie.Valoarea proiectului este estimată la circa 470 de milioane de euro, din care 361 milioane construcția, iar 99 milioane dotările medicale. Durata de realizare a investiţiei, conform studiului de fezabilitate, este de 84 de luni, durata efectivă de construcţie fiind de 48 de luni.

Citește articolul integral aici.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. partidul, nomenklatura are alta treaba. sa-si umple conturile. sa-si dea privilegii nemasurate.

    hai, la munca, avem de platiti pentru fiecare nomenklaturist cateva salarii si pensii plus ce fura.

  2. PSD,numele tau este genocid.

  3. Romania vrea sa construiasca spitale Regionale deservite tot de spagari.

  4. Chiar așa naivi sunt in UE? Păi din România fesenisto-securista nu te poti astepta decâtt la furturi, delapidari, infractori si un GUVERN AL HOTIEI NATIONALE. Unii hoti din psd, cum e Rovana PLumb (tupilata dupa imunitatea parlamentara) a ajuns acum si in PE !!

    GUNOAIE PSD IASI in Parlamentul Hotiei Nationale: Vasile Toma, Victorel Lupu, Adrian Pănescu, Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte

  5. Păi și UE asta, a dat și ea ceva, a uns și ea pe cine trebuie, a băgat și ea vreun plic, ceva? Atunci mucles. Data viitoare, doamna UE măcar să cumpere niște consultanță pentru proiect de la firma care trebuie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.