G4Media.ro

Ucrainenii care folosesc reţeaua socială rusească VKontakte, luaţi în evidenţă de Poliţia…

Ucrainenii care folosesc reţeaua socială rusească VKontakte, luaţi în evidenţă de Poliţia Naţională

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că utilizatorii ucraineni ai rețelei sociale rusești VKontakte vor fi înregistrați în evidenţa poliției, oamenii legii urmând să investigheze distribuirea de conținut pe această reţea de socializare interzisă în Ucraina, transmite RBC, citată de Rador.

Oficialul a făcut această declaraţie la o conferință online intitulată „Perspective pentru digitalizarea țării și riscuri de securitate cibernetică”. Danilov a amintit că, potrivit legislației ucrainene în domeniul sancțiunilor, VKontakte nu are dreptul de a opera pe teritoriul Ucrainei.

„Ne ocupăm de această problemă, iar experții înțeleg despre ce este vorba. Aceştia (utilizatorii, n.red) îşi schimbă foarte repede serverul proxy. Credem că această problemă va fi rezolvată cu ajutorul partenerilor noștri străini în viitorul apropiat” – a menţionat Oleksi Danilov. Oficialul ucrainean a mai atras atenţia că utilizatorii ucraineni ai reţelei ruseşti VKontakte trebuie să înțeleagă foarte bine întreaga responsabilitate care le revine.

„Aceasta ar trebui să fie responsabilitatea lor, să înţeleagă de ce şi pentru ce fac acest lucru (accesează reţelele ruseşti, n.red). Dacă vor continua să distribuie conținut rusesc, vor avea anumite probleme cu poliția noastră, cu forțele noastre de securitate” – a adăugat Danilov.

Sursa: RBC/ Rador/ Traducerea: Sergiu Dan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.