G4Media.ro

Ucraina susține că mercenarul Wagner Evgheni Nujin, ucis cu barosul de colegii…

Sursa foto: Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP

Ucraina susține că mercenarul Wagner Evgheni Nujin, ucis cu barosul de colegii săi, a fost de acord în mod voluntar să participe la schimbul de prizonieri cu Rusia

Fostul prizonier și mercenar Wagner Evgheni Nujin, ucis cu brutalitate pentru „trădare”, a acceptat de bunăvoie să se întoarcă în Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri, a declarat consilierul prezidențial Mihailo Podoliak, citat de meduza.io.

Potrivit acestuia, Nujin a trecut prin procedura oficială de schimb de prizonieri de război: „Avem o abordare foarte simplă. Un soldat capturat poate semna o renunțare voluntară la procedura de schimb”, a explicat Podoliak.

Consilierul a mai spus că Nujin a fost schimbat în formatul „pachet pentru pachet”, în urma căruia Ucraina a returnat 47 de militari, iar Rusia – „un anumit număr” de militari.

Potrivit lui Podoliak, fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi putut organiza o execuție demonstrativă în scopuri propagandistice.

Prizonierul Evgheni Nujin ispășea o pedeapsă pentru crimă în regiunea Riazan din Rusia, unde a fost recrutat de grupul Wagner pentru a participa la războiul din Ucraina. În septembrie, el s-a predat părții ucrainene. Într-un interviu acordat presei ucrainene, Nujin a declarat că a plănuit să se predea pentru a lupta apoi de partea Ucrainei.

În seara zilei de 12 noiembrie, canalul Gray Zone, apropiat de Wagner, a publicat o înregistrare video cu uciderea brutală a lui Nujin, numind ceea ce se întâmpla „o pedeapsă pentru un trădător”. Evgheni Prigojin, a numit videoclipul „o operă excelentă a regizorului”.

Ulterior, acesta a negat orice implicare și a acuzat serviciile de informații americane că ar fi implicate în răpirea și uciderea lui Nujin, fără a prezenta nicio dovadă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. rusii sunt doar niste animale

  2. „a acuzat serviciile de informații americane că ar fi implicate în răpirea și uciderea lui Nujin” – Mda, si mai grav pentru bucatarul-macelar, adica serviciile americane au ajuns pe teritoriul rusiei, l-au rapit si omorat pe proaspatul prizonier intors acasa, toate astea pe teritoriul rusiei.

    • Si in plus, fraierul ala de la Wagner a comis si el tradare in momentul in care a numit „o excelenta opera de arta a regizorului” crima facuta de serviciile secrete americane. S-a dat cu americanii, pesemne…:)

    • PS: Asteptam „competentele” servicii de inteligenta ruse sa ne ofere dovezi si vinovati, asa cum au gasit instant la atentatul contra fiicei lui Dughin.