G4Media.ro

Ucraina respinge afirmațiile Rusiei potrivit cărora orașul Bahmut din estul țării este…

captura google maps

Ucraina respinge afirmațiile Rusiei potrivit cărora orașul Bahmut din estul țării este aproape încercuit

Lupte intense continuă în jurul orașului Bahmut din estul regiunii Donețk, potrivit relatărilor rusești și ucrainene. Orașul a devenit o țintă importantă pentru forțele rusești, care nu au avut succes în ultimele luni în câștigarea de teritorii în estul Ucrainei și au fost nevoite să se retragă din multe zone. În ultimele zile, videoclipurile de pe rețelele de socializare au ilustrat distrugerile imense din Bahmut, unde se află înc mii de oameni, fără curent electric și apă curentă, potrivit CNN

Denis Pușilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, numit de Rusia, a declarat luni că forțele ruse sunt acum aproape de a înconjura Bahmut.

„Situația din Bakhmut rămâne dificilă, dar unitățile noastre, în special unitatea grupului Wagner, avansează cu siguranță”, a declarat Pușilin la televiziunea rusă.

Wagner este un contractor militar privat ai cărui luptători au jucat un rol semnificativ în luptele din Donețk și Lugansk.

„Există, de asemenea, succese în apropiere de Bahmut. Situația încercuirii operaționale este destul de apropiată”, a susținut Pușilin.

Ce spune Ucraina: Ucrainenii au recunoscut ofensivele rusești în zonă, dar neagă că ar fi pierdut teren.

Statul Major General al armatei ucrainene a declarat luni că „inamicul continuă să își concentreze principalele eforturi pe desfășurarea de operațiuni ofensive”, enumerând aproximativ o jumătate de duzină de așezări în zona Bahmut.

Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al armatei din est, a declarat luni la televiziunea ucraineană că „Bahmut rămâne epicentrul bătăliei principale pentru Ucraina. Inamicul acționează cel mai agresiv în această direcție. El efectuează atacuri și lovituri de foc. În medie, inamicul provoacă aproximativ 180-200 de lovituri de artilerie pe zi”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Voi pe cine credeți? Pe călugărițe, oare?

  2. Pacat de masina de tocat carne, parasutistii nazisti’ abia ce au cucerit o pozitie de lupta a orcilor…unde o sa mai faca mici acum?