G4Media.ro

Ucraina reacționează după ce Rusia a acuzat serviciile de informații ucrainene de…

Ucraina reacționează după ce Rusia a acuzat serviciile de informații ucrainene de tentativă de terorism: „FSB încearcă să discrediteze serviciile secrete ucrainene cu falsuri”

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reacționat joi în urma acuzațiilor Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB), care susținea că a prins trei spioni ucraineni care ar fi încercat să facă un atac terorist pe teritoriul rus.

SBU a subliniat că astfel de declarații ale FSB ar trebui luate în considerare numai prin prisma războiului hibrid și că Rusia încearcă „încă o dată să discrediteze serviciile secrete ucrainene cu falsuri”.

„Astfel de declarații ale FSB ar trebui luate în considerare doar prin prisma unui război hibrid, în care propaganda informațională și răspândirea falsurilor joacă un rol semnificativ”, a spus purtătorul de cuvânt al SBU, Artem Dekhtyarenko, citat de unian.ua.

Dekhtyarenko a adăugat că una dintre principalele sarcini ale Serviciului de Securitate al Ucrainei este de a contracara activitățile de informații și subversive ale serviciilor speciale străine de pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit acestuia, în 9 luni ale acestui an, SBU a demascat circa 50 de astfel de agenți în timp ce încercau să comită acte de sabotaj și terorism.

În special, în noiembrie, SBU a demascat personalul FSB care a efectuat peste 5.000 de atacuri cibernetice asupra autorităților ucrainene, susține Dekhtyarenko .

„Ofițerii FSB ruși au fost identificați pe nume și conversațiile lor au fost interceptate. Este evident că aceasta este o mare pierdere a reputației pentru FSB, care încearcă încă o dată să discrediteze serviciile secrete ucrainene cu falsuri”, a spus purtătorul de cuvânt al SBU.

Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a anunțat reținerea a trei ucraineni.

Raportul vorbea despre reținerea a doi presupuși agenți ai SBU care au sosit în Rusia pentru a „strânge informații și a face fotografii și videoclipuri ale companiilor de sprijin vital și ale infrastructurii de transport importante din punct de vedere strategic” ale Rusiei.

Potrivit serviciilor speciale ruse, aceștia ar fi recunoscut că au fost recrutați de un ofițer SBU din regiunea Ternopil, care le-ar fi dat sarcina de a culege informații despre obiective strategice ruse contra unei taxe de 10 mii de dolari.

În plus, FSB a anunțat reținerea unui presupus agent al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, care „a fost trimis pe teritoriul Federației Ruse pentru a comite un act terorist”. De asemenea, acesta ar fi depus mărturie.

Potrivit FSB, atacul a fost planificat pentru a detona două dispozitive explozive improvizate cu o greutate totală de 1,5 kg.

Citește și: FSB acuză Ucraina că a încercat organizarea unui atac terorist pe teritoriul Rusiei / Imagini cu presupuși agenți ucraineni au apărut în media rusească

Sursa foto: Unsplash / Artem Kniaz

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Spionii trebuie executati