G4Media.ro

Ucraina îndeamnă marile companii globale să înghețe sau să își abandoneze operațiunile…

Sursa foto: Unsplash / Paul G

Ucraina îndeamnă marile companii globale să înghețe sau să își abandoneze operațiunile din Rusia

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a cerut companiilor internaționale să înghețe sau să abandoneze operațiunile lor în Rusia.

Într-o scrisoare publicată pe Twitter, Kuleba scrie:

„Fac apel la dumneavoastră și organizația dumneavoastră să vă alăturați afacerilor globale responsabile din punct de vedere etic și social, care deja au oprit sau suspendat operațiunile cu sau în Federația Rusă, refuzând să finanțeze violența, violențele și crimele împotriva umanității din Rusia cu impozitele lor.

De îndată ce Ucraina va câștiga acest război, vom începe să ne reînnoim infrastructura și economia, continuând calea reformelor pentru a deveni un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. În acest sens, aș dori să invit compania dumneavoastră să-și exprime solidaritatea cu Ucraina și să se alăture altor companii multinaționale, care și-au exprimat deja disponibilitatea de a începe sau relua afacerile în țara mea.

Companii de la Apple până la grupul din spatele Zara au anunțat că își opresc sau întrerup operațiunile în Rusia. Alții, precum Coca-Cola și McDonald’s, se confruntă cu o reacție pentru că nu s-au retras din Rusia”, se arată în scrisoarea postată lui Kuleba.

Sursa foto: Unsplash / Paul G

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter