G4Media.ro

Ucraina deplasează mai multe convoaie militare cu plăcuțe de înmatriculare și marcaje…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

Ucraina deplasează mai multe convoaie militare cu plăcuțe de înmatriculare și marcaje identice pentru a „deruta serviciile secrete rusești”, susține un colonel separatist

Ucraina deplasează mai multe convoaie militare cu plăcuțe de înmatriculare și marcaje identice pentru a „deruta serviciile secrete rusești”, a sugerat un colonel separatist în retragere, relatează Sky News.

Locotenent-colonelul în retragere Andrey Marochko din „Miliția Populară a Republicii Populare Luhansk” – un grup separatist susținut de Rusia – a declarat pentru agenția de știri de stat TASS că convoaie identice de echipamente militare ucrainene au fost observate în diferite locuri din regiunea ucraineană Donețk într-un interval scurt de timp.

El a continuat afirmând că aceasta a fost o tactică pentru a deruta Rusia.

Citând date ale serviciilor secrete rusești, Marochko a afirmat: „Într-o serie de localități populate de pe frontul Seversk, sunt observate convoaie militare ucrainene identice”.

„Se observă că într-un interval scurt de timp… în mod elocvent, aceleași vehicule militare și echipamente blindate ale formațiunilor armate ucrainene trec [prin comunități].

Vehiculele au aceleași plăcuțe de înmatriculare, iar obuzierele remorcate au caracteristici identice de identificare dobândite în timpul utilizării”, a mai explicat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. L-a luat ameteala pe tovarasul colonel. Vede multiplu. Ca-i de la vodca, ca-i de la smecheria cu placutele de inmatriculare… Sa-si ia si el una din Suedia

  2. Fantastic ca pe vremea lui Ștefan cel Mare

  3. Alexandru Macedon a invins brutalitatea militară persană cu forta inteligentei.Tot asa si aici deruta „croită” inteligent anihileaza brutalitatea salbatică a militarilor rusi.Apropo,desi au trecut aproape 2400 de ani,ca mentalitate,nu cred ca este mare diferentă intre cele doua armate,sau intre „imparatii”lor!

    • Am vazut o tactica similara in reconstituirea cinematografica turceasca Mahomed II / Vlad Tepes. Chiar si o armata care tocmai repurtase o victorie glorioasa care a intors cursul istoriei poate fi demoralizata printr-o tactica de diversiune care induce nesiguranta si chiar spaima.