G4Media.ro

Ucraina afirmă că rușii nu mai pot transporta arme grele în Herson…

captura youtube

Ucraina afirmă că rușii nu mai pot transporta arme grele în Herson după ce podul Antonivskii a fost avariat de rachete HIMARS

Oficialii ucraineni au afirmat că trupele rusești nu mai pot transporta arme grele și muniții pe un pod rutier strategic din regiunea Herson, după ce acesta a fost lovit în mod repetat de artileria ucraineană cu rază lungă de acțiune, transmite CNN.

Serhii Khlan, consilier al șefului administrației civil-militare din Herson, a declarat că podul Antonivskii, care are o lungime de aproximativ 1.000 de metri, „obișnuia să fie principala rută de aprovizionare cu arme, muniții și alimente pe frontul Nikolaev” pentru forțele rusești.

Dar „loviturile asupra podului au fost precise”, a precizat el. „Noile lovituri au fost exact în acele locuri care au fost lovite înainte. Acest lucru a făcut imposibilă traversarea podului de către orice tip de transport. În acest moment, intrarea pe pod este blocată”.

Oficialii ucraineni au declarat că podul a fost lovit marți seară. De asemenea, înregistrările video de pe rețelele de socializare au arătat găuri mari la un capăt al podului.

„Ipotetic, rușii ar putea să construiască o trecere pe pontoane. Cu toate acestea, malul stâng al Niprului este format aproape în întregime din câmpii inundabile și mlaștini”, a declarat Khlan.

Adjunctul șefului regiunii Herson, Kirill Stremusov, numit de ruși, a declarat pe Telegram că traversările cu feribotul din apropierea podului sunt deja în curs de desfășurare, adăugând: „Veniți aici la pod și veți ajunge cu siguranță pe malul opus al Niprului”.

Joi, Ministerul britanic al Apărării a declarat că Armata 49 a Rusiei, care este staționată pe malul vestic al râului Nipru, „pare acum foarte vulnerabilă” după ce artileria ucraineană cu rază lungă de acțiune a lovit în total trei poduri.

„Orașul Herson, cel mai important centru de populație din punct de vedere politic ocupat de Rusia, este acum practic izolat de celelalte teritorii ocupate”, a precizat ministerul.

Cu toate acestea, rușii controlează încă zone mari la nord-est de oraș și ar putea fi capabili să realimenteze forțele de pe malul vestic cu ajutorul podurilor de pontoane și a feriboturilor fluviale peste Nipru.

Khlan a mai spus că „în urmă cu o lună, invadatorii au folosit podul de cale ferată. Ei au adus trenuri întregi la Herson și pe malul drept (al râului Nipru) de echipamente militare și arme. După ce au fost distruse depozitele de muniții aflate în apropierea podului de cale ferată, ocupanții au încetat să mai folosească podul de cale ferată”.

Ca urmare a avarierii podului Antonivskii, Khlan a declarat că „ocolul pentru transportul civil este prin centrala hidroelectrică prin Kahovka; acolo s-au acumulat o mulțime de mașini”.

Podul de la Kahovka, în amonte de Herson, este mai mic decât cel de la Antonivskii.

De asemenea, Khlan a comentat rapoartele conform cărora un vehicul al poliției din Herson a fost atacat miercuri cu un dispozitiv exploziv, susținând că „mișcarea de rezistență din Herson ia amploare. Acesta este rezultatul muncii lor”.

Dmytro Butriy, șeful interimar temporar al administrației militare din regiunea Herson, a declarat că atacul asupra mașinii de poliție a fost efectuat cu un dispozitiv exploziv radiocomandat și a ucis un polițist.

Butriy a declarat că atacurile împotriva pozițiilor rusești din Herson au continuat. „Avioanele noastre au efectuat cinci lovituri asupra inamicului. Perechi de avioane de atac și un bombardier au lovit trei fortărețe inamice”, a declarat el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nasol acum rusnacii vor traversa innot raul cu chilotii in vine.

  • Soldatul sovietic trece raul pe jos, cu tigarea aprinsa in gura si cand iese pe malul celalalt tigarea e tot aprinsa

 2. Asteptam acei “bārzāuni” inarmati, sā fie trimise roiuri peste ruzzy în transeele lor. Konetz Filma Ruzzynachii.

 3. au incercat cu omenia, au incercat cu o mana la spate, dar daca nu se poate altfel..

 4. Sunt tentat sa cred ca o inteligenta artificiala IA a armatei americane a calculat ca cedarea Hersonului in stadiul inital al atacului rusescu va duce la un efort sustinut de a pastra zona usor de rupt de restul teritoriului controlat de rusi adica un fel de acaparare pirica identica cu cea a insulei Serpilor.
  Vor decima toate trupele prinse dincolo in punga respectiva pana cand vor trece la urmatoarea si tot asa pana vor pierde si asa zisele republici independente.
  Orgoliul nemasurat al elitei rusesti le va interzice o retragere tactica asa cum in primul razboi doar dezastrul ia facut sa retraga trupele din toata Polonia in 1915….trimiteau soldati cu batul de lemn…..se pare ca urmasi lor nu au depasit nivelul alora de la 1915….sfarsitul e previzibil cand sute de mii de mujici vor fi varsat sangele pe campiile ucrainiene inutil sacrificiu pentru niste elite demente.

 5. Cred că urmează un nou gest de bunăvoință din partea Rusiei, care se va retrage din Herson, dacă va mai reuși.