G4Media.ro

Ucraina a primit peste 32 de miliarde de dolari ca ajutor străin…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Ucraina a primit peste 32 de miliarde de dolari ca ajutor străin în 2022

Ucraina a primit echivalentul a peste 32 de miliarde de dolari ca ajutor şi împrumuturi din străinătate pe parcursul anului trecut, după invazia rusă de la finele lui februarie, informează sâmbătă dpa, citată de Agerpres.

Circa 40% din această sumă a venit din SUA, a precizat Banca centrală ucraineană vineri seara. Puţin sub 25% a provenit din UE, iar circa 8% de la Fondul Monetar Internaţional.

Germania a contribuit singură cu 1,6 miliarde de dolari, conform comunicatului.

Ajutorul total echivalează cu aproximativ 16% din producţia economică a Ucrainei dinainte de război.

Totuşi, produsul intern brut ucrainean a scăzut cu peste 30% în 2022 din cauza războiului, potrivit estimărilor Ministerului Economiei de la Kiev.

Rusia a ocupat circa 18% din teritoriul ucrainean, inclusiv peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată în 2014. Ucraina este în mare parte dependentă de ajutor străin, atât financiar cât şi militar, menţionează dpa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. SUA +UE +Japonia + Koreea de Sud,e chiar ieftineala. Era mult mai scump sa ii contacarezi pe mujicii care aveau si Ucraina la dispozitie cand incercau ceva prin Polonia.
    Plus ca activele rusesti blocate acopera lejer suma. Aici e un semn de intrebare,de ce draq rusii patrioti tineau atatea zeci de miliarde din banii mujicilor in vestul decadent?
    Intrebarea e legitima in lumea libera,in lumea celor 180 de milioane de spalati pe creier din Rusia e simplu:”din patriotism”.

  2. eu altceva vreau sa stiu: in aceeasi perioada cati bani au ajuns la rusi (ca plata pt diverse chestii, de ex gaz …) , trimisi tot din tarile care au ajutat ucraina?

    • Schimburile comerciale ale Rusiei cu EU au crescut substantial in 2022.
      Dar nu este vorba de ajutor cum este cazul banilor primiți de Ucraina.

  3. E loc si de mai bine, cifra de afaceri a producatorilor de armamant creste. Totul platit din buzunarele oamenilor. Un hold-up al secolului, dat finantelor publice. Sa fie primit 😉
    Iar doua natii de fraieri, isi omoara barbatii, ptr doua amarate de ogoare, in estul Ucrainei 😀

    • Ce simple sunt toate, când ai o minte simplă.

    • @Marcela
      Fatuca draga, daca tot de dai romanca, ia spune-ne tu, ce soarta a avut Khadafi, dupa ce si-a bombardat (ptr putin timp) propriii locuitori, care cereau independenta?
      Asta ca sa comparam cam ceea ce a facut Kieuvul din 2014 incoace: si-a bombardat propriii locuitori, in Donbas si Lugansk.

    • Bai trôll ruznac de duzina…..ce cautati bai crimįnalįlor in Ucraina!?

    • Rusia e moartă, șobolanule, Putin a ucis-o.

  4. Ei hauristule ,nu mai pune egal intre natii. Una dintre natii,niste sclavi mujici spalati pe creier isi trimite barbatii sa moara ca proshtii pentru un nebun care ii tine in sclavie de 20 de ani. Cealalta doar isi apara tara si razbuna crimele,jafurile si violurile facute de „eliberatori”.

  5. Mare noroc au avut mai putinistule prorusii ca a venit tatuca sa ii salveze. Acum se pot bucura de libertate,copiii lor au fost deportati in Siberia,nevestele violate de fratii „crestini” ceceni,buriati,sirieni,iar ei trimisi in prima linie cu pieptul dezgolit( cum se lupta si tatuca cu trigrul siberian- o poveste foarte credibila pentru mujicii carora le vinde Putin de 20 de ani resursele naturale ca sa-si faca prietenii multimiliardari).

  6. Ucraina a primit , dar niste bajeti de la usa scot profit . Si cativa pro stovani tre panati de pe aici dar ieftineala , maioneza la chiftele .

  7. & Prusia , Ecaterina a II-a , Marshal, Germania, ?

  8. trebuie dublat ‼️‼️‼️‼️‼️ca sa egaleze bugetu de aparare al betivilor…✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺…pana cand ucraina reuseste sa asanbleze neste nucleare…

  9. Cica 32 bulioane, cred ca au pompat peste suta bine, aia au lipsa la buget de 6 bulioane lunar din februarie incoace, plus ajutoeul militar, cine crede ca inflatia de-acum e pur intamplatoare se incadreaza la …aia p.. dar multi…

    • Da mă rusule, așa e. Nu e inflație din cauza pandemiei, ci din cauza Rusiei, sunteți buricul pământului, voi (dar numai în imaginația voastră). Hai înfrângeți Ucraina, deși toată lumea vede că nu puteți.