G4Media.ro

Ucraina a lansat un atac masiv asupra unei baze navale rusești din…

Captura X

Ucraina a lansat un atac masiv asupra unei baze navale rusești din Crimeea

Ucraina a lansat în această dimineață un atac masiv împotriva unei baze navale rusești din Crimeea ocupată, transmite Sky News.

În noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.00, forțele armate ucrainene au lovit ținte din apropierea podului Kerci cu rachete ghidate de precizie.

O navă de patrulare rusă Mangust a fost distrusă în timpul atacului, a declarat o sursă militară ucraineană pentru Sky News.

Sursa a confirmat, de asemenea, că au fost folosite arme furnizate de Occident, adăugând că acestea „s-au dovedit extrem de eficiente împotriva acestei ținte militare rusești, în ciuda concentrațiilor ridicate de sisteme de apărare antiaeriană rusești”.

 

Nikolai Lukașenko, șeful transporturilor din Crimeea, instalat de Rusia, a susținut pe Telegram că atacul ucrainean din timpul nopții a avariat două feriboturi de transport.

Podul Kerci, care leagă Rusia și Crimeea prin strâmtoarea Kerci, este folosit în mod regulat de Moscova ca un centru logistic pentru a-și realimenta forțele. Acesta a fost construit în 2018, după anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia cu patru ani mai devreme.

Ucraina a lansat atacuri frecvente asupra punctului de trecere de la începutul războiului: în iulie anul trecut, Kievul l-a atacat cu două drone maritime sinucigașe, avariind o porțiune a podului rutier.

Exploziile au ucis doi civili și au rănit unul. Ulterior, Ucraina a recunoscut în mod oficial că a lansat atacul.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...