G4Media.ro

Ucraina a interzis intrarea în țară a ruşilor cu vârsta între 16…

Ucraina a interzis intrarea în țară a ruşilor cu vârsta între 16 și 60 de ani ca măsură de precauție în fața unei posibile invazii similare celei din Crimeea

Kievul a interzis bărbaţilor adulţi ruşi între 16 şi 60 de ani să intre în Ucraina, a anunţat şeful serviciului de frontieră Petro Tsîgîkal la o reuniune televizată vineri, informează Reuters, preluată de Agerpres.

„Astăzi, intrarea străinilor este limitată – în primul rând cetăţeni ai Federaţiei Ruse – neadmiterea cetăţenilor Federaţiei Ruse în vârstă de la 16 la 60 de ani, de sex masculin”, a declarat Tsîgîkal.

Ucraina a impus legea marţială în această săptămână, citând temeri că Rusia a planificat o invazie pe scară largă după ce nave ruseşti au deschis focul şi au capturat vase ucrainene în weekendul trecut.

Ieri, președintele american, Donald Trump, a anulat întâlnirea pe care o avea programată cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la Buenos Aires, unde se desfășoară summit-ul G20. Trump a luat această decizie pentru că rușii refuză să elibereze navele și marinarii ucrainieni reținuți în largul Crimeei.

Anunțul a fost făcut de către președintele american pe Twitter.

„Având în vedere că navele şi marinarii nu au fost returnaţi Ucrainei de către Rusia, am decis că ar fi mai bine pentru toate părţile implicate să-mi anulez întâlnirea programată în Argentina cu președintele Vladimir Putin.  Aștept cu nerăbdare un nou summit semnificativ de îndată ce această situație va fi rezolvată!“, a scris Trump.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în prima reacție publică față de incidentul din strâmtoarea Kerci, l-a acuzat că omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, de provocare deliberată, determinată de considerente electorale. Putin s-a arătat dispus ”să ierte” politicienii din Ucraina pentru că au crezut discursul antirus al lui Poroșenko, a transmis Reuters. (Detalii aici)

Într-un interviu acordat marți pentru Washington Post, Donald Trump a afirmat că există posibilitatea anulării întâlnirii cu Putin, decizia sa finală urmând a fi luată după ce va avea un raport detaliat privind capturarea navelor ucrainene de către flota rusă din Marea Azov.

Citește și: Ce soluții are Vestul la agresiunea Rusiei din Marea Azov: anularea Nord Stream 2, armament pentru Ucraina sau embargo total împotriva petrolului rusesc

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Putin are 66 de ani!

  2. Cata manipulare ucraineana !

    De ce sa invadeze Rusia Ucraina? Care-i sunt beneficiile?

    Coruptul de Poroshenko, alaturi de altii ca el, uita ca Rusia este cel mai mare stat ca suprafata din lume si nu are nevoie de nimic…

    • „Rusia este cel mai mare stat ca suprafata din lume si nu are nevoie de nimic…” LoooooL !!!! 🙂

  3. . Putin se poartă cu Angela Merkel si Porosenco, ca șeful de bandă care intră în gospodăria care trebuie jefuită, si ţine de vorbă pe stăpân şi pe musafiri, în timp ce banda operează, pe nebăgate seamă, astfel ca la sfârșitul vizitei, să se arate, neputincios că nu va putea să determine pe cei din bandă, să restituie, ceea ce si-au însușit deja. Sunt foarte trist ca se întâmplă așa ! Ca să se evite acum un al treilea război mondial, depinde de resursele UE si Federației Ruse de a găsi un nou „Gorbaciov” dornic sa facă împreună cu UE. o „casa europeana” care sa cupleze tehnologia Europei Occidentale cu rezervele materiale si energetice ale Federației Ruse. Romania care acum este prinsa la mijloc, va trebui să joace cartea câștigătoare, așa cum a făcut Regele Ferdinant I si Regina Maria, în timpul primului război mondial, şi s-a putut ajunge la constituirea României Mari ! Asta este acum rolul istoric al lui Johannis !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.