G4Media.ro

Ucraina a încercat să perturbe vânzările de alcool în Rusia prin atacuri…

Sursa Foto: Unsplash.com

Ucraina a încercat să perturbe vânzările de alcool în Rusia prin atacuri informatice, spune vicepremierul ucrainean: „Am decis că oamenii trebuie să fie treji” pentru a putea face faţă „propagandei”

Ucraina a încercat să perturbe vânzările de alcool în Rusia prin atacuri informatice, a declarat miercuri vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, citat de AFP, preluată de Agerpres.

„Printre lucrurile remarcabile cunoscute azi se numără atacul împotriva sistemului de accize (din Rusia – n. red.), cu ajutorul căruia s-a reuşit dezorganizarea vânzărilor de alcool în Rusia”, a arătat într-o conferinţă la Paris oficialul ucrainean, ale cărui atribuţii în cadrul guvernului de la Kiev sunt legate inclusiv de domeniul informatic.

La evenimentul pe tema securităţii informatice, Fedorov a explicat ironic motivul acţiunii: „Am decis că oamenii trebuie să fie treji” pentru a putea face faţă „propagandei” guvernului de la Moscova, a spus el, conform traducerii în franceză a discursului în ucraineană.

Vicepremierul nu a dat alte detalii despre operaţiune şi a fost destul de discret şi în privinţa altor atacuri informatice ale ucrainenilor împotriva Rusiei, observă AFP. El a indicat că au fost afectate peste 80 de sisteme ruseşti, printre care RuTube, echivalentul din Rusia al platformei YouTube. RuTube a fost blocat la începutul săptămânii, reaminteşte agenţia.

Fedorov a afirmat că au mai fost dezactivate temporar şi site-urile de internet ale Kremlinului şi FSB (principalul serviciu de securitate al Rusiei).

„Vom putea însă să vorbim despre adevăratele rezultate, despre adevăratele succese” ale ofensivei informatice împotriva Rusiei „doar după război. Ar fi contraproductiv să le dezvăluim acum”, a adăugat el, apreciind că în general puterea rusă în acest domeniu a fost „supraevaluată”.

Oficialul ucrainean a lansat un apel către firmele franceze încă prezente în Rusia, cerându-le să se retragă din această ţară şi să pună capăt cooperării cu ruşii. El a refuzat însă să nominalizeze vreuna din companiile vizate, arătând că guvernul ţării sale este în contact cu ele şi a obţinut promisiuni că vor reacţiona şi vor ieşi de pe piaţa rusă.

Convenţia de experţi în securitate informatică Paris Cyber Summit, cu ocazia căreia Fedorov a participat la o conferinţă de presă în format video, continuă până joi.

Sursa foto: Unsplash

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Bun asa, e din ce in ce mai bine tovarăși.
    I-ați lăsat pe ruși in servaj.
    Slava băuturii!

  2. Păi rusnacii sunt botezați în alcool de mici, ca în desenele asterix și obelix, rămân beți și dacă nu beau… ce să îi trezești? Până nici islamul nu l-au acceptat tot din cauza asta, că le interzicea să bea.

  3. Te repeți, dar rău de tot. Minte de papuc.

  4. @Trolul ucrainean – Da, ba, asa e, se repeta, dar stii ce? Numai pe voi, postacii rusi, va deranjeaza 😂😂😂

  5. Asta da, actiune de razboi hibrid! Bravo! 🙂