G4Media.ro

TVR: Acuzaţii grave la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov. Managerul spune…

TVR: Acuzaţii grave la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov. Managerul spune că pacienții au fost folosiți în studii farmaceutice

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov susține că a descoperit mai multe nereguli, printre care și faptul că pacienții ar fi fost folosiți pentru studii farmaceutice, informează TVR.

Deocamdată nu se știe pe câți pacienți au fost testate medicamente și dacă aceștia și-au dat sau nu acordul. Totul s-a întâmplat în urmă cu mulți ani, iar noul manager intenționează să sesizeze DIICOT pentru a face lumină în acest caz. Fostul manager al spitalului nu a putut fi contactat, mai arată sursa citată.

Citește articolul integral pe TVR.

sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Brașovul, ca și alte mari orașe, are sistemul public de sănătate pus la pământ cu concursul marilor companii private de sănătate, foarte probabil al administrației publice locale și cu siguranță al medicilor. Un oraș plin de cabinete private, pe la parterul blocurilor, plin de clinici private. Invariabil orice medic din sistemul de sănătate public te trimite la analize sau tratament la un cabinet privat. Se dorește uciderea Sistemului public de sănătate. Cu toate astea contribuim financiar luna de luna la un sistem care nu oferă nimic, dar absolut nimic în schimb. Bașca, mai răsare și un caz ca cel din articol. Teribil!!!

 2. Si tocmai „managerul” care e numit politic vorbeste despre asta.
  Am auzit si de cazuri in care asistentele ‘dau in gât’ doctorii.
  Da’ ma: doctorii care va trateaza sunt răi si nu voi care acceptati tratamentul. Paranoia nu se trateaza.
  Ce mai fac ăia de la RAR: înmatriculeaza in continuare ‘janghine’?

 3. Si daca se dovedeste o acuza nefondata isi da demisia? TOATE aceste studii nu se fac fara aprobarea managerului, a sefului de sectie si a doua comisii independente din București. Da, se pot face studii clinice cu includerea pacuentilor fara discernământ NUMAI CU CONDIȚIA ca tutorii legali sa consimta. Aceeasi tutori legali care aproba internarea in spital si orice tratament facut in spital.

  • La cât de mult se fura in tara asta tie ti se pare normal ca sistemul informatic al CNAS sa-i permita unui medic de familie sa elibereze retete pentru medicamente gratuite care ar putea fi prescrise doar de un medic specialist?
   Singurul interes la noi e sa fie cât mai multa vraiste pentru ca in marea masa de spam cei vinovati scapa cu banii furati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.