G4Media.ro

Turnul Sfatului: Spitalul Județean de Urgență Sibiu mai are doar o treime…

Turnul Sfatului: Spitalul Județean de Urgență Sibiu mai are doar o treime din oxigenul necesar pentru pacienții COVID-19

Cea mai mare unitate medicală a județului Sibiu nu mai are suficient oxigen pentru pacienți, se arată într-o investigație a ziarului local Turnul Sfatului.

”De vreo două săptămâni «bipăie» ventilatoarele non-stop, din cauză că nu au oxigen furnizat la presiunea necesară. Ventilatoarele au nevoie de o presiune de trei bari, presiune pe care noi nu o avem în instalații, deci pacienții noștri nu sunt oxigenați. Degeaba eu setez aparatul să furnizeze 100%, când aparatul îmi zice «am doar 28%»”, declară un asistent medical.

Nici livrarea oxigenului prin surse fixe la paturile bolnavilor Covid-19 nu este mai bine pregătită: ”15 litri pe minut poate furniza instalația «din perete». Acum, nici acea instalație nu cred că poate oferi mai mult de cinci litri de oxigen pe minut”, declară un alt medic.

Duminică s-a împlinit o săptămână de când județul Sibiu este pe primul loc în România la rata incidenței Covid-19 și 48 de ore de când a fost anunțată instituirea carantinei în Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

Referitor la situația oxigenului din Spitalul județean Sibiu, jurnaliștii Turnul Sfatului au solicitat puncte de vedere managerului unității spitalicești, prefectului Sibiului și președintelui Consiliului Județean. Niciunul nu a oferit un punct de vedere până la publicarea articolului.

Citește articolul complet pe Turnul Sfatului

sursa foto: Turnul Sfatului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cu toate padurile din imprejurimi nu mai au oxigen … Daca la noi sunt investitii in Industrie de zero absolut …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.