G4Media.ro

Turist abandonat de ghidul montan pe un traseu din Bucegi, după ce…

Sursa foto: Salvamont Neamț

Turist abandonat de ghidul montan pe un traseu din Bucegi, după ce nu a mai putut înainta / Afost recuperat de către salvamontişti  

Un turist, care a găsit pe internet o ofertă a unui bărbat care s-a prezentat drept ghid montan şi a plecat alături de acesta şi un grup de persoane în drumeţie în Masivul Bucegi, a fost abandonat de către ghid şi de către restul grupului, după ce, din cauza epuizării fizice, nu a putut continua călătoria. El a fost recuperat de către salvamontişti, anunță News.ro.

Experienţa nefericita prin care a trecut bărbatul a fost făcută publică pe Facebook sâmbătă de către salvamontiştii din Prahova, care au intervenit pentru a-l recupera pe bărbat.

Acesta le-a povestit că a găsit pe internet o ofertă din partea unei persoane care se recomanda drept ghid montan şi a plătit o sumă de bani pentru a merge pe traseul dintre Gara Azuga şi Cabana Diham, împreună cu un grup. La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat şi a continuat să urce pe munte pe firul unei văi, care pe o porţiune prezintă o pantă destul de abruptă. Aflat la prima urcare pe munte, turistul nu a mai putut înainta din cauza epuizării fizice.

,,Este revoltător faptul că aşa-zisul ghid a luat hotărârea să continue drumeţia cu grupul, părăsindu-şi pur şi simplu clientul în pădure. Acesta, îngrozit, a sunat la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar salvatorii montani de la Formaţia Judeţeană Azuga l-au recuperat şi l-au coborât până în Gara Azuga” scrie Salvamont Prahova. Salvamontiştii le recomandă celor care vor să facă drumeţii pe munte să fie foarte atenţi atunci când aleg de pe internet persoane care pretind că sunt ghizi montani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Welcome to Schengen.

  2. Ce inseamna sa alegi cu grija? Nimeni nu ii supravegheaza si nu le face nimic, e sat fara caini. Vedeti si pe Andrei Ionel geoarhiva care le spune oamenilor ca nu il intereseaza daca raman in urma, e treaba lor. Te lasa acolo omul. Ca sa nu spun ca nici macar el nu are echipament corespunzator nu mai vorbesc de trusa de prim ajutor sau alte lucruri complicate din astea. Daca te prinde furtuna cu el, e primul incapacitat iar grupul e vai de capul lui. E chestie de timp pana se vor intampla tragedii. La fel multi altii

  3. Salvamont Prahova de unde ați preluat știrea scrie totuși că este vorba de un „așa zis ghid montan”. Ar fi fost frumos să vă interesați înainte de a rostogoli bolovanul. Aşa ați aruncat cu noroi într-o meserie frumoasă și grea fără să aveți de partea voastră și adevărul. Persoana respectivă este ghid național de turism dar nu este și ghid montan.

    • Persoana respectiva n-ar trebui sa mai fie niciun fel de ghid dupa o asemenea grozavie… oare asa fac si aia care se duc pe everest?

  4. O foarte buna reprezentare a Romaniei, la scara 1: 1 000 000. O tara unde asa-zisi guvernanti, care-si urmaresc strict interesul propriu, conduc un grup de indivizi din care majoritatea (aici e singura imperfectiune a reprezentarii) se ghideaza si ei exclusiv dupa ceea ce percep ca fiind interesul lor propriu. Batrinii, bolnavii, copiii, persoanele cu handicap? Nu sint problema „guvernantilor” si a majoritatii care-i sustine. Survival of the fittest.