G4Media.ro

Turismul se redresează post-COVID: Thailanda a primit 10 milioane de turiști în…

Sursa foto: Unsplash / Sumit Chinchane

Turismul se redresează post-COVID: Thailanda a primit 10 milioane de turiști în 2022, comparativ cu 427.000 în anul precedent/ Aproape 40 de milioane de oameni vizitau țara anual, înainte de pandemie

Thailanda a depăşit sâmbătă pragul de 10 milioane de vizitatori de la începutul acestui an, un semnal potrivit căruia turismul, sector cheie pentru acest regat asiatic, s-a redresat destul de bine, deşi rămâne încă departe de nivelurile sale înregistrate înaintea pandemiei de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Pe Aeroportul din Bangkok, dansatori şi tobe tradiţionale i-au întâmpinat pe pasagerii unui zbor al companiei Saudi Arabian Airlines, care, potrivit autorităţilor locale, i-au permis Thailandei să depăşească pragul de 10 milioane de vizitatori în 2022.

Reprezentanţi ai Autorităţii pentru turism din această ţară au oferit flori, cecuri-cadou şi bilete la un parc acvatic unui cuplu de turişti saudiţi, Hetam Almdlj şi Njood Alkhuwaiter.

Prim-ministrul thailandez, Prayut Chan-O-Cha, a salutat rezilienţa antreprenorilor din sectorul turistic şi hotelier din ţară.

„Cerul s-a redeschis”, a declarat el. „Dorim să consolidăm încrederea în faptul că Thailanda rămâne una dintre principalele destinaţii turistice pentru oamenii din lumea întreagă”, a adăugat premierul thailandez.

La sosirea pe aeroport, pasagerii s-au declarat încântaţi de posibilitatea de a descoperi atracţiile turistice ale regatului asiatic. „Am venit pentru prima dată în Thailanda, este o ţară foarte frumoasă, cu oameni foarte frumoşi”, a declarat unul dintre turişti, Ilia Ignatik.

Thailanda va încheia anul 2022 cu peste 10 milioane de turişti, o creştere substanţială în raport cu cei 427.000 de vizitatori primiţi în 2021, în perioada celor mai dure restricţii asociate pandemiei de coronavirus.

Însă în 2019, aproape 40 de milioane de vizitatori au călătorit în această ţară. Scăderea suferită de turism a cauzat o scădere a veniturilor obţinute de economia thailandeză, aflată în dificultate şi cu o rată de creştere mai mică decât cele ale vecinilor săi din Asia de Sud-Est.

„Există încă multe lucruri de ameliorat, în principal în ceea ce îi priveşte pe turiştii din Asia-Pacific”, a declarat preşedinta Asociaţiei hotelierilor thailandezi (THA), Marisa Sukosol.

Ea are totuşi câteva speranţe legate de semnalele de deschidere transmise de China, o ţară a cărei politică strictă de „zero Covid” a privat Thailanda de aproximativ 10 milioane de vizitatori pe an – numărul chinezilor care au vizitat această ţară în 2019.

Autorităţile thailandeze prevăd 23 de milioane de vizitatori în 2023, care ar trebui să aducă peste 32 de milioane de euro economiei thailandeze, potrivit datelor anunţate de Consiliul naţional pentru dezvoltare economică şi socială (NESDC).

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 10% sunt sin mamaia. este mai ieftin