G4Media.ro

Turcia anunță că va răspunde ofensiv, dacă forţele mareșalului libian Khalifa Haft…

Turcia anunță că va răspunde ofensiv, dacă forţele mareșalului libian Khalifa Haft continuă să-i atace interesele și misiunile diplomatice

Ministerul Afacerilor Externe din Turcia lansează un avertisment dur la adresa forțelor mareșalului Khalifa Hafta, care întrețin războiul civil din Libia.

„Subliniem că dacă misiunile şi interesele noastre sunt vizate în Libia, forţele lui Khalifa Haftar vor fi considerate ţinte legitime”, a avertizat Ministerul turc prin intermediul unui comunicat de presă – conform Reuters şi AFP.

Ankara a întărit, în ultimele luni, sprijinul militar acordat guvernului de uniune de la Tripoli, aflat în conflict cu trupele mareșalului Khalifa Haftar, care a declanşat în 2019 o ofensiva pentru a cuceri capitala Libiei. Haftar este suținut de mulți rivali regionali ai Turciei, în special de Emiratele Arabe Unite și de Egipt.

Acuzat de criticii săi că vrea să instaureze o nouă dictatură în Libia, la aproape zece ani de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi, mareşalul Haftar controlează estul şi o parte din sudul acestei ţări.

Turcii reclamă că le-a fost atacată inclusiv ambasada la Tripoli.

„Atacurile asupra misiunilor diplomatice, inclusiv a ambasadei noastre de la Tripoli, a aeroportului Mitiga (singurul funcţional din capitala Libiei – n.r.), a avioanelor civile care se pregătesc să decoleze şi a altor infrastructuri civile şi cele în care civili sunt ucişi sau răniţi reprezintă crime de război”, transmis oficilalii de la Ankara.

Comunitatea internaţională are „responsabilitatea colectivă” de a-l opri pe „pucistul Haftar” – se mai spune în comunicatul transmis de Ministerul Turc.

Sursa Foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdoğan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bine ca mai tari ca turcia rusia china corea ca altfel eram de mult in uniforma in fata unui guvern mondial care sa ne spuna la ce ora sa dormim si la ce ora sa ne trezim si ce program avem pentru ziua respectiva

  2. Here we go again …. Allahu boom boom !!

  3. Am trait s-o vad si p-asta.

    Acum cateva zile China ne explica ca prefera sa prioritizeze insanatosirea bolnavilor asa ca orice investigatie la laboratorul din Wuhan nu e o idee buna, brusc i-a apucat grija semenilor. Apoi vad azi cum Rusia ne explica ca ne-a scapat de nazisti si ca trebuie sa recunoastem rolul jucat de ei in lupta. Acum Turcia ne explica ca ce fac inamicii sai sunt crime de razboi.

    Mai sa fie, cand ii avantajeaza toti dictatorii astia zici ca-s membri CEDO sau de ONG si iubitori de popor. Nicidecum niste criminali si tradatori de tara dispusi sa-si bage cetatenii in sclavagie ca sa le fie lor bine.