G4Media.ro

Turcia, Antalya: Coronavirusul nu-i împiedică pe turci să-și deschidă turismul. Hotelurile se…

Turcia, Antalya: Coronavirusul nu-i împiedică pe turci să-și deschidă turismul. Hotelurile se pregătesc să-și deschidă serviciile de la sfârșitul lunii mai, când se încheie Ramadanul

Hotelurile din Antalya, celebra staţiune turcească de la ţărmul Mării Mediterane, au început pregătirile pentru debutul sezonului estival 2020 prin adaptarea unităţilor de cazare la o serie de măsuri suplimentare de sănătate şi igienă împotriva noului coronavirus, a anunţat vineri agenţia de presă Anadolu, citată de Reuters.

Autoritățile turce lucrează la un plan ce vizează atragerea fluxurilor de turişti începând cu sfârşitul lunii mai, după sărbătoarea Eid al-Fitr, ce marchează pentru credincioşii musulmani sfârşitul Ramadanului.

Turcia a început să relaxeze restricţiile luni, iar magazinele, mallurile şi frizeriile şi-au reluat activitatea după o pauză de aproape două luni. Această relaxare face parte dintr-un plan al Guvernului de la Ankara ce vizează revenirea ţării la „noua normalitate” până în luna iulie, relatează Agerpres.

Industria turismului, care a generat anul trecut venituri de 34,5 miliarde de dolari, rămâne un sector cheie în Turcia inclusiv în perioada actuală, marcată de pandemia de COVID-19.

„Hotelurile vor putea să se redeschidă dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc”, a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Mehmet Nuri Ersoy.

Dispoziţiile guvernamentale includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat în această săptămână că turiştii vor trebui să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a intra în Turcia.

 

Sursa Foto: Booking.com (Antalya)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Erdogan a arestat peste 100 de mii de persoane intr-un timp record. Cateva zeci de mii de morti in majoritate batrani si bolnavi nu e nicio problema pentru el.

  2. are nevoie Erdogan de bani pentru a mai cumpara niste rachete rusesti, sau in general orice arma