G4Media.ro

Turcia a inclus platformele de tranzacţionare a criptomonedelor pe lista firmelor care…

Turcia a inclus platformele de tranzacţionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie să respecte legile de prevenire a spălării banilor

Turcia a inclus platformele de tranzacţionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie să respecte legile de prevenire a spălării banilor şi a finanţării terorismului, potrivit unui decret prezidenţial publicat sâmbătă, transmite Reuters.

Potrivit Gazetei Oficiale, extinderea reglementărilor referitoare la tranzacţiile cu criptomonede intră imediat în vigoare şi se referă şi la ”furnizorii de servicii privind activele cripto”.

Luna trecută, banca centrală a Turciei a interzis utilizarea activelor cripto pentru plăţi pe motiv că astfel de tranzacţii erau riscante. În zilele care au urmat, activitatea a două platforme de tranzacţionare de criptomonede din Turcia a fost oprită în cadrul unor investigaţii separate.

Ancheta asupra uneia dintre ele, Thodex, a dus, joi, la arestarea a şase suspecţi, inclusiv fraţii directorului general al acesteia, Faruk Fatih Ozer, pe care autorităţile turce îl caută după ce a plecat în Albania.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter