G4Media.ro

Turcia a arestat 15 suspecţi de spionaj, acuzaţi de colaborare cu serviciul…

Turcia a arestat 15 suspecţi de spionaj, acuzaţi de colaborare cu serviciul israelian de informaţii Mossad

Potrivit presei din Turcia, suspecţii au fost arestaţi în urmă cu o lună de zile şi se pare că ofereau serviciilor secrete israeliene informaţii despre cetăţeni turci şi studenţi străini care studiază în Turcia. În ceea ce-i priveşte pe studenţi, se pare că aceştia lucrează în programe ale Ministerului Apărării.

Ziarul proguvernamental Sabah notează că operaţiunea a fost desfăşurată de serviciul turc de informaţii (MIT), în urma unor investigaţii realizate pe parcursul unui an.

Se aşteaptă urmărirea penală a celor arestaţi, de origine arabă, care se pare că sunt deţinuţi în cinci celule separate.

Pe baza articolului din Sabah, grupul celor 15 acuzaţi de spionaj se pare că a acţionat în patru provincii turceşti. Suspecţii sunt urmăriţi de circa un an, iar MIT a constatat că aceştia vizau în special palestinieni care trăiesc în Turcia.

Relaţia Ankarei cu Tel Avivul a trecut prin mai multe tensiuni în ultimii ani, iar Recep Tayyip Erdogan a încercat de mai multe ori să se prezinte drept un protector al palestinienilor în regiune, lansând atacuri dure faţă de comportamentul Israelului.

În luna mai, preşedintele turc a vorbit despre „atacuri dezgustătoare”, exprimându-şi sprijinul faţă de „fraţii palestinieni în toate situaţiile”.

Sursa: Efimerida Ton Syntakton/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. fratii intru islam. Dati inapoi Constantinpolul si mutati-va inapoi in corturi!

    • Catre @ Maniu: Cui sa dea inapoi Constantinopolul ?: grecilor ?, fanariotilor?, adica lui de alde : Toni Grebla, Tariceanu si Steluta-Gustica Cataniciu ?. Ar fi cel mai prostesc gest pentru Civilizatia Umana !

  2. Ce nu spune G ( de la ce oare vine „G”?) e că spionii veneau și la București pentru a lua instrucțiuni.
    De ce la București?
    Pentru că imediat după 89 a început capturarea fostei Securități.
    Credeți că e întîmplător ce se întîmplă în Ro?