G4Media.ro

Turcan: Discutăm cu medicii din şcolile din scenariul roşu şi cu rezidenţii…

Turcan: Discutăm cu medicii din şcolile din scenariul roşu şi cu rezidenţii să meargă în spitale şi la DSP-uri

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că pentru a rezolva criza de personal din sănătate, se încearcă atragerea în spitale şi în direcţiile de sănătate publică a rezidenţilor şi a medicilor din unităţile de învăţământ care sunt în scenariul roşu, cele care fac cursurile online, relatează Agerpres.

„Am reuşit să deblocăm aceste angajări şi mai mult decât atât, să punem la dispoziţie bani pentru a suplimenta numărul de posturi necesare cu aproximativ 2.000. Aşadar, lucrul acesta este în plin proces de desfăşurare, însă este o problemă cu oamenii care pot şi ai de unde să îi aduci în sistem. E o dificultate reală pe care noi o întâmpinăm. Nu ascundem faptul că multe dintre şcoli fiind în scenariul roşu, online, discutăm cu medicii de medicină şcolară să meargă în spitale, să meargă la direcţiile de sănătate publică. De asemenea, să colaborăm cu rezidenţii astfel încât să asigurăm resursa umană atât de necesară în sistemul de sănătate”, a afirmat vicepremierul Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă, la Sibiu.

Potrivit vicepremierului, se constată o criză de specialişti care să facă faţă valului tot mai mare de pacienţi COVID-19.

„Problema resursei umane este peste tot în sistemul de sănătate, de la DSP-uri, la epidemiologi, la biologi, la biochimişti, până la oameni care muncesc în spitale. Aşadar, în fiecare zi ne propunem şi, da, ne propunem să creştem capacitatea de testare”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Spre exemplu, la cel mai mare spital public din Sibiu, unde sunt internaţi cei mai mulţi pacienţi COVID-19, lucrează doar doi infecţionişti care trebuie să consulte şi să trateze în unele zile peste o sută de pacienţi, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean şi directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Florin Grosu.

sursa foto: Facebook/ Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Doamna Țurcan, de ce nu scoateți posturi la DSP uri la rezidențiat? In afara de 2 DSP uri nu este niciun post scos. E evident că e nevoie de medici, sa întăriți DSP urile dar probabil posturile se țin pentru cine trebuie…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.