G4Media.ro

Tulcea este primul municipiu unde a început testarea standardizata digitala a elevilor,…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Tulcea este primul municipiu unde a început testarea standardizata digitala a elevilor, pe platforma BRIO / Testele îi ajută pe profesori și părinți să vadă progresul școlar înregistrat de copii

Până pe 19 octombrie, vor fi testați aproape 9.900 de elevi din învățământul primar, gimnazial, profesional și liceal din 21 de unități de învățământ din municipiu, relatează Agenția de presă Rador.

Este primul examen de o asemenea amploare desfăşurat în România pe o platformă digitală.

Astăzi, peste 1.700 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a au participat la primele testări la Limba română, fiind urmați  mâine de 1.800 de elevi din clasele a V-a şi a VI-a.

Săptămâna viitoare sunt programate testările la Matematică şi Istorie.

Potrivit directorului executiv al platformei Brio, Gabi Bartic, aceste teste vor fi obligatorii după adoptarea noii legi a educaţiei.

Ele generează o evaluare a elevilor, în funcție de care vor beneficia de acțiuni remediale individuale.

Testele standardizate îi ajută pe profesori să pregătească fișe de progres pentru fiecare copil, iar părinții vor avea  o imagine clară a rezultatelor reale și a progresului școlar înregistrat de copii.

În funcție de scorul obținut,  vor fi propuse soluții și programe de învățare, atât la nivelul fiecărui elev, cât și la nivel de școală sau municipiu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Obligatorii, ca sa castige hienele de la BRIO, nu? Ca BRIO il are director pe unul care a facut sociologia-psihologia la Academia SRI…. si e foame de bani!
    Si fix testele pe platforma le lipsesc copiilor, cand ei nu mai stiu sa formuleze o fraza ca sa se exprime. Sa-i bagam complet in calculatoare, ca nu sunt sufiecient de alienati, nu?

  2. Teste foarte grele. Dacă răspunzi la o întrebare și te întorci să verifici răspunsurile, acestea nu mai rămân bifate chiar dacă ai salvat răspunsul, ca și cum nu ai răspuns la întrebare. Poate au remediat problema.