G4Media.ro

Tudose susţine că sunt argumente pentru ca România să ofere Ucrainei sistemul…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Tudose susţine că sunt argumente pentru ca România să ofere Ucrainei sistemul Patriot: Dacă este al nostru dar îl montăm un pic mai încolo, şi ne apără tot pe noi, chiar e mai bine, cumva, şi pentru noi

Fostul premier Mihai Tudose afirmă că, în opinia sa, „sunt argumente” pentru ca România să ofere Ucrainei sistemul său antiaerian Patriot, el arătând că, în orice caz, o astfel de decizie trebuie luată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), transmite News.ro.

„Sunt convins că domnia sa (preşedintele Klaus Iohannis – n.r.) va avea discuţii cu primul-ministru, cu ministrul Apărării, CSAT şi de aici încolo textul curge. În fapt, dacă noi avem – acum vorbesc în nume personal – avem un sistem de apărare, îl montăm în România să ne apere tot de partea estică, da? Dacă este al nostru dar îl montăm un pic mai încolo, adică în Ucraina, şi ne apără tot pe noi, adică chiar e mai bine, cumva, şi pentru noi… E o decizie strategică care va fi luată. Am spus: sunt argumente şi pentru acest lucru”, a afirmat Mihai Tudose în emisiunea Insider Electoral difuzată sâmbătă de Prima Tv.

El se arată convins că preşedintele Klaus Iohannis va comunica cu oficialii din ţară despre discuţiile avute cu preşedintele american Joe Biden pe acest subiect.

Săptămâna acesta, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la finalul unei discuţii cu preşedintele american, că România va continua să sprijine Ucraina, însă a adăugat că, în opinia sa, este ”inacceptabil” ca România să ofere ţării vecine aflate în război singurul sistem de apărare antiaeriană Patriot care este funcţional.

„”Există, evident, nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate. În ultimele săptămâni este o discuţie destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot Ucrainei. România dispune de astfel de sisteme şi atunci, sigur, am fost întrebaţi şi noi. Şi preşedintele Biden a adus această chestiune în discuţie şi i-am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni, asta însemnând că va trebui să discut eu acasă, în CSAT, să vedem cum putem să punem problema, ce putem să oferim şi evident ce putem să primim în schimb, pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană. Eu cred că vom găsi o soluţie. Este vorba de un singur sistem Patriot. Credeţi-mă că ştiu mai multe detalii, dar da, este unul funcţional care va rămâne în România, celelalte care sunt în faze avansate de operaţionalizare şi despre unul dintre acestea era vorba”, a afirmat Klaus Iohannis.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Noi mai avem timp până la anul când vom fi atacați noi să ne instalam altul, Ucraina are nevoie acum de el!

  2. Da ce gandire sloboda are Tudose asta.

  3. Adevarul cam asta e. Daca pica Ucraina urmam noi,si parca e mai bine sa fie folosit Patriotul de catre niste soldati care lupta pentru tara lor decat de catre cioflengarii nostrii care s-au inrolat pentru pensiile speciale cu gandul ca nu vor fi nevoiti sa lupte niciodata.

  4. O mârla acest Tudose, bădăran cu ifose de politician; cam tot psd-ul este la fel…greață.

  5. Și Tezaurul nostru e tot „un pic mai încolo”, tălâmbule.