G4Media.ro

Tudose, despre Schengen: Să spună Austria, într-un JAI, la un nou vot…

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tudose, despre Schengen: Să spună Austria, într-un JAI, la un nou vot „Bă, nu!”. Din momentul acela, Austria trebuie dată în judecată

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat că, în cazul în care Austria se va opune din nou, într-un Consiliu JAI, aderării complente a României la spaţiul Schengen, atunci din acel moment Austria trebuie dată în judecată, deoarece e şi dreptul ţării noastre să facă acest lucru la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE). „Sunt ţări care nu sunt membre UE şi sunt membre ale spaţiului Schengen. Noi suntem membră a UE, îndeplinim toate condiţiile şi au ei o problemă politică acolo, că vin imigranţi pe la noi. Nu vin imigranţii pe la noi. Hai să ne potolim”, a adăugat social-democratul, transmite News.ro.

„Eu am mai spus-o – a fost un moment în care se putea face şi nu s-a făcut. Asta-i viaţa. Aşteptăm cumva un nou vot. Într-un JAI un nou vot şi atunci spună «Bă,nu». Fiindcă, din momentul acela, Austria trebuie dată în judecată. Îmi asum ce spun. Dată în judecată, stabilite prejudicii. Pus poprire pe acţiunile unor firme şi cu asta basta.Da, eu vă spun care e opinia mea şi aşa ar trebui procedat. A exprimat-o şi domnul premier Marcel Ciolacu. Până acum a reuşit toată lumea cumva să evite punerea pe ordinea de zi (punctul privind aderarea completă a României la Schengen – n.r.).”, a afirmat Mihai Tudose, întrebat cum rămâne cu aderarea României la Schengen şi dacă nu e o ipocrizie şi a Comisie Europene, în sensul în care dacă ar putea amenda Austria pentru că nu respectă tratatele, duminică la Antena 3 CNN.

El a adăugat că nu are nicio logică ce susţinea Austria când spunea că spaţiul Schengen nu funcţionează şi de aceea s-a opus aderării României şi Bulgariei, însă a votat pentru extinderea cu Croaţia.

„Repet, haideţi să ne aducem aminte de context. Vii şi spui că nu funcţionează Schengen. Nu suntem arbitrii aici să spunem dacă da sau nu. Astăzi când stăm de vorbă sunt vreo opt sau nouă graniţe unde sunt controale. Prin sondaj, semicontroale, în spaţiul Schengen. Dar exact la Consilul JAI acela la care Austria invoca că Schengen nu funcţionează şi din acest motiv Bulgaria şi România nu au ce să caute înăuntru, fiindcă nu funcţionează spaţiul, ei au votat extinderea cu Croaţia”, a completat Tudose.

Eurodeputatul PSD a mai precizat că e posibil să fie o altă logică a Austriei, de are o astfel de atitudine şi poate alte interese economice sau politice.

„Iertaţi-mă, e de fugit în pădure şi ascuns. Nu au absolut nicio logică, decât o altă logică economică, politică, cu porturi, ş.a.m.d. Au o altă logică, din alt punct de vedere, probabil, dar dacă tot ajungem la o logică economică, am înţeles. Mai blochează-mă tu mult, exprimă-te încă o dată şi hai să ne exersăm şi noi dreptul la Curtea Europeană de Justiţie, fiindcă este un drept. Sunt ţări care nu sunt membre UE şi sunt membre ale spaţiului Schengen. Noi suntem membră a UE, îndeplinim toate condiţiile şi au ei o problemă politică acolo, că vin imigranţi pe la noi. Nu vin imigranţii pe la noi. Hai să ne potolim”, a conchis Mihai Tudose.

Pe 18 septembrie 2023, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, dacă Austria va vota împotriva aderării României la spaţiul Shengen va ataca la CJUE refuzul acestei ţări. El a adăugat că doreşte ca în acest demers să aibă ca partener Consiliul European, Parlamentul European şi Comisia Europeană, care şi-au precizat susţinerea pentru aderarea statului nostru.

„Eu nu o să fiu niciodată ipocrit, nu pot să spun că nu am nimic cu România şi că spaţiul Schengen este depăşit. Atunci de ce am votat anul trecut cu Croaţia. E o întrebare legitimă nu a mea, ca şi prim-ministru, e o întrebare legitimă a românilor pentru premierul Nehammer. (..) Dacă este atât de distrus Schengenul, eu nu am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen, să îşi facă ziduri cu sârmă ghimpată şi electrice, nu am nicio problemă. Dacă Austria îşi doreşte această abordare cu garduri, să şi le plătească, să iasă din Schengen”, a mai spus atunci Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Cand Romania este condusa de un covrigar fara studii certe, fara slujba pana la 35 de ani si fara o realizare in viata delirul verbal al unui betivan din carciumile Brailei e total irelevant pentru orice tara civilizata si nu il ia nimeni in seama. Primul ministru al Japoniei asteapta si azi scuzele betivanului care a comis o marlanie de neiertat. Japonezii sunt rabdatori dar nici nu uita niciodata. Asa ca ruginitul betiv ar trebui sa se abtina in a mai vorbi pentru Romania ca ne face mai mult rau. Sa-si verse glumitele la amicii lui de carciuma care poate il apreciaza

    • Primul ministru al Japoniei de atunci,care a fost umilit de Tudose,a murit săracul. Când va ajunge și el pe lumea cealaltă să-și ceară scuze…

  2. Admirabil! Felicitări domnule Teo.

  3. Cu o astfel de mentalitate ne merităm soarta!

  4. Hai si haideti, acestea sunt cuvintele introductive ale acestor ”oratori” de pe campille Romaniei! Ne mana pe noi, incearca sa-i mane si pe cei din EU. Uite ca nu toti sunt oi. Vorbiti singur, sa va aflati in treaba. Dar nu faceti nimic, nu-i asa? Pentru ca va place stabilitatea in care nimic nu misca in Romania mai putin zvarcolirea voastra inainte de 4 x alegeri.

  5. Cand vorbeste dl. Tudose – spaima cardurilor si a japonezilor – ne umplem de invataminte si lectii de viata de nu le putem duce…

  6. Gargară înainte de alegeri. Ce-o sa facă daca ajunge in PE, scoate cuțitul la austrieci?

  7. Domnule Tudose dacă începi să vorbești cu bă că hamalii din portul Brăila,ghici ce va face Austria,se adaptează la limbajul tau.Își va ridica poalele în cap și va zice:hai Tudose să ne manânci Schenge-nul!