G4Media.ro

Tudorel Toader, atacat din PSD pe tema bugetului Ministerului Justiției / Cazanciuc:…

Tudorel Toader, atacat din PSD pe tema bugetului Ministerului Justiției / Cazanciuc: Este inadmisibil, mai mic de trei ori decât a propus Iordache. Domnul ministru nu a avut curaj să vină în Parlament

Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc (PSD), a criticat dur proiectul de buget prezentat de Ministrul Justiției și faptul că Tudorel Toader „nu a avut curaj să vină în Parlament“. Cazanciuc a spus că execuția bugetară prezentată de Ministerul Justiției este cea mai mică din ultimii 20 de ani, iar bugetul de investiții pentru acest an, de doar 8 milioane de lei, este „inadmisibil“.

La dezbaterea bugetului în comisii, Ministerul Justiției a fost reprezentat de secretarul de stat Mariana Moț.

Ce a afirmat Robert Cazanciuc:

„În primul rând, îmi pare rău că domnul ministru nu a avut curaj să vină în Parlament. În al doilea rând, noi în Parlament am făcut legile justiției, modificarea codurilor, Ministerul Justiției trebuie să se ocupe de infrastructură în general.

Stau și mă uit la execuția bugetară de 6 milioane, cred că este cea mai mică din ultimii 20 de ani. Mă întreb cum de aveți curaj să ne propuneți un buget de investiții de 8 milioane, mai mic de 3 ori decât a propus Florin Iordache. Aveți execuție care nu acoperă nimic anul trecut, nu acoperă nimic anul acesta. Numai pentru Prahova aveți nevoie de 15 milioane pentru a finaliza o construcție, cea mai mare după București, care trebuia să fie gata din 2017, potrivit contractului.

Și, de asemenea, aveți curajul să propuneți în proiectul de buget un termen de 2021. Nu știu cui vă adresați, dar nu cred că cetățenilor din Prahova. Faptul că au fost unii acolo care au vrut să privatizeze actul de justiție nu înseamnă că 90% din cetățenii celor trei județe deserviți de Ploiești pot să sufere pentru că Ministerul Justiției nu își face treaba și nu știe să negocieze cu vecinul lui, Ministerul de Finanțe.

Mie mi se pare inadmisibil bugetul de investiții al Ministerului Justiției, de 8 milioane, cum nu a fost niciodată așa de mic, nici măcar în perioada cea mai grea, în criză, dl Predoiu e aici de față poate să confirme acest lucru. Nu aveți ce să explicați, doamnă secretar de stat, trebuia să explice dl ministru Toader acest lucru.“

În final, comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au dat raport favorabil bugetului Ministerului Justiţiei, în forma aprobată de Guvern. Potrivit proiectului de buget pe 2019 transmis Parlamentului de Guvern, bugetul propus pentru MJ este de 4.307.131.000 lei, în creştere cu 7,61% faţă de anul trecut.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. „Molusca” a trecut la atac pt i-a susurat in ureche pontistul de ponta.

  • dincolo de numele proprii putem constata că bugetul MJ nu acoperă chelt curente / cum rămâne cu măsurile din programul de guvernare 2017 – 2020?!

  • Programul de guvernare -partea nescrisa – prevede castrarea Justitiei, deci bugetul aprobat de gargamel este conform programului din scoarta-n scoarta … scoarta cerebrala adica.

 2. Sa fie dublat atunci, in PARLAMENT! Au toate motivele si parghiile, precum si DECZIA!

 3. Sa fie dublat atunci, in PARLAMENT! Au toate motivele si parghiile, precum si DECIZIA!

 4. Ipocrizie se numește asta: bugetul MJ este incorect dar a fost aprobat așa cum a venit din guvern.

 5. Ciudat: In ROM. Justitia e stâlpul hotilor si al infractorilor, asa ca trebuia să primească mai mult bani, sa fie pentru salariile NESIMTITIE pe care magistratii le primesc.

 6. Va luati de Rudotel?
  El nu e bun de nimic acolo la MI.
  Bun ar fi daca s-ar cara cat mai repede.

 7. Ce costa asa mult sa-i albesti pe infractori ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.