G4Media.ro

Trupurile a 210 soldaţi ucraineni care au murit la Mariupol au fost…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Trupurile a 210 soldaţi ucraineni care au murit la Mariupol au fost repatriate/ Majoritatea sunt ale „eroicilor apărători ai Azovstal”

Cadavrele a 210 soldaţi ucraineni care au murit la Mariupol au fost repatriate de Ucraina, potrivit Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, transmite CNN, citată de News.ro.

„Procesul de repatriere a corpurilor apărătorilor căzuţi la Mariupol este în curs de desfăşurare”, datorită eforturilor depuse de Statul Major de Coordonare a Tratamentului prizonierilor de război, se arată în comunicat.

Potrivit documentului citat, majoritatea cadavrelor returnate Ucrainei sunt cele ale „eroicilor apărători ai Azovstal” – soldaţii ucraineni de la uriaşa fabrică de oţel Azovstal din Mariupol, ultimul bastion al apărării Ucrainei în acest oraş portuar din sudul ţării, înainte de a cădea în mâinile forţelor ruseşti şi ale celor susţinute de Rusia.

Statul major de coordonare în numele preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, lucrează pentru a obţine returnarea trupurilor tuturor celor decedaţi, precum şi a celor aproximativ 2.500 de prizonieri de război despre care se crede că se află în custodia forţelor ruseşti sau a celor susţinute de Rusia.

„Toţi soldaţii căzuţi trebuie să se întoarcă pe teritoriul controlat de Ucraina. Şi fiecare dintre ei va fi condus pe ultimul drum cu onorurile cuvenite eroilor”, se arată în declaraţie.

Declaraţia adaugă că se lucrează în continuare pentru a aduce acasă „toţi apărătorii ucraineni capturaţi”.

Ucraina şi Rusia au efectuat un schimb de cadavre ca parte a acordului care a pus capăt acelui asediu.

Sursa foto: STRINGER / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Ucrainienii au infrant , slava Ukraini! :))))))

 2. Ha, ha, ha, i-a salvat cersinski de la moarte!!!!! 🤣😂🤣😂🤣

 3. Mournful that day.
  When from the ashes shall rise
  a guilty man to be judged.
  Lord, have mercy on him.
  Gentle Lord Jesus, grant them eternal rest.
  Amen.