G4Media.ro

Trump o va graţia pe activista pentru drepturile femeilor Susan B. Anthony,…

Trump o va graţia pe activista pentru drepturile femeilor Susan B. Anthony, acuzată că a votat ilegal în alegerile prezidenţiale din 1872: Ea nu a fost iertată niciodată. Ştiaţi asta? 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că plănuieşte să acorde graţiere postum activistei pentru drepturile femeilor Susan B. Anthony, care a fost acuzată că a votat ilegal în alegerile prezidenţiale din 1872, informează NBC, citată de News.ro

„Astăzi, voi semna o graţiere completă pentru Susan B. Anthony. Ea nu a fost iertată niciodată. Ştiaţi asta? Nu a fost iertată niciodată”, a spus Trump la Casa Albă, înainte de semnarea unei proclamaţii care marchează 100 de ani de la ratificarea Amendamentului 19, care garanta dreptul femeilor la vot.

Preşedintele a adăugat: „Nu a fost iertată niciodată pentru că a votat. Ea a fost vinovată pentru că a votat. Şi vom semna o graţiere completă şi cred că asta este cu adevărat fantastic”.

Decizia lui Trump este văzută ca o încercare de a obţine votul femeilor la alegerile din toamna aceasta. În sondaje, ele îl preferă pe democratul Joe Biden.

Anthony a votat în Rochester (New York), în 1872, şi a fost arestată şi judecată. Ea nu a plătit amenda de 100 de dolari şi nici nu a executat vreo pedeapsă cu închisoarea, potrivit House Office of the Historian. Amendamentul 19, pentru care ea a luptat, a fost ratificat la 14 ani de la moartea ei.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Nu vad cu ce o ajuta pe ea, e oale si ulcele demult, poate moral pe anumite femei votante de Trompeta, poate pe anumiti barbati,dar majoritatea nu va fi afectata cu nimic. Pe nehotarati oricum nu ii intereseaza cat despre leftarzi si minoritatile conservatoare dintre care o mare parte rasisti, nu doar ca nu ii va influenta cu nimic, dar cred ca este in detrimentul lui. Oricum si-a alienat o mare parte din votanti. Singurul lucru pe care poate sa si-l faca e anti propaganda impotriva lui cu comentarii idioame si regresisme anti stiinta + sustinutul demonilor conglomerati, atat il duce capul. Kk- servitor.

    • Tultorelul plagiator de trumpeta shimbă placa, a început să facă ”anti-propagandă”. Bine, fiind analfabet, nu înțelege ce citește deci nu e de mirare că ”nu vede cu ce o ajuta pe ea” Da’ unde e tovarășul Lighionis, a crăpat de tot? Ce bine se înțelegeau ei la ”selecția naturală”….

  2. Propaganda directionata impotriva lui*

  3. Face mlsto de stingisti.

  4. I-a făcut pe democrați sa o atace. Cică era rasista.

  5. Nu e numai o încercare de a atrage voturi, este o demonstrație de forță a statului, care poate, chiar și după 100 de ani să influențeze viața urmașilor.

  6. Trebuia sa o faca !
    Era o sufrageta de-a lui: a militat pentru dreptul de vot al femeilor albe dar a fost impotriva ca si femeile de culoare sa poata vota.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.