G4Media.ro

Trump îşi intensifică atacurile la adresa lui Harris şi păstrează tăcerea cu…

Sursa foto: Brendan Smialowski / AFP

Trump îşi intensifică atacurile la adresa lui Harris şi păstrează tăcerea cu privire la alegerea partenerului de candidatură

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, şi-a intensificat marţi atacurile la adresa vicepreşedintei Kamala Harris la un miting lângă Miami, încercând să o discrediteze, în timp ce Partidul Democrat se luptă să decidă dacă preşedintele Joe Biden ar trebui să rămână în cursă, relatează Reuters.

Vorbind la clubul său de golf din Doral, Florida, Trump a păstrat tăcerea cu privire la alegerea planificată pentru colegul său de cursă, deşi a spus de mai multe ori numele senatorului de Florida Marco Rubio, care era în public şi este un concurent principal pentru acest rol.

Urcat pe scenă cu aproape o oră întârziere într-o noapte fierbinte, Trump l-a criticat pe Biden, în vârstă de 81 de ani, cu privire la prestaţia sa şubredă în dezbaterea din 27 iunie, ceea ce a provocat îngrijorări cu privire la capacitatea sa mentală pentru funcţie şi apeluri din partea unor democraţi pentru ca el să se retragă, transmite Agerpres.

Biden a spus că a avut o noapte proastă şi că nu va renunţa la cursa prezidenţială.

Pe un ton batjocoritor, Trump a numit alegerea lui Biden pentru Harris, primul vicepreşedinte de culoare şi femeie, „singura sa decizie strălucită”, sugerând că ea a fost atât de ineptă încât democraţii au fost reticenţi în a-l înlocui pe Biden cu ea în fruntea candidaturii.

„A fost o poliţă de asigurare, poate cea mai bună poliţă de asigurare pe care am văzut-o vreodată”, a spus Trump. „Dacă Joe ar fi ales pe cineva chiar şi pe jumătate competent, l-ar fi respins din funcţie cu ani în urmă”, a adăugat el.

Trump a acuzat-o, de asemenea, pe Harris, fost senator şi procuror general al Californiei, că a lucrat cu alţi democraţi pentru a acoperi presupusele probleme de acuitate mentală ale liderului de la Casa Albă. Biden a spus că are rezistenţa şi claritatea mentală pentru a-şi îndeplini sarcinile.

Trump a mai afirmat că bilanţul lui Harris îi va afecta şansele electorale, cel mai recent semn că el şi aliaţii săi republicani încep un atac total asupra lui Harris pentru a se pregăti de varianta în care Biden ar renunţa la candidatura pentru un nou mandat.

„Nu cred că socialismul californian al Kamalei Harris va fi compatibil cu oamenii din Doral, cu oamenii din Miami sau cu oamenii din Florida. Pentru că în Florida nu ne place socialismul, vrem libertatea noastră”, a spus Trump.

Echipa de campanie a lui Biden l-a acuzat pe Trump că minte în legătură cu Harris şi a spus că încearcă să devieze atenţia tot mai mare acordată Proiectului 2025, planurile controversate ale unui grup conservator de a reface preşedinţia în cazul în care Trump va câştiga alegerile din 5 noiembrie.

„Declamaţiile bizare şi neîngrădite ale lui Trump nu o vor împiedica pe vicepreşedinta Harris să apere bilanţul Biden-Harris şi să denunţe bilanţul extrem al lui Donald Trump”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei Biden, Ammar Moussa.

Aparent glumind, Trump l-a provocat pe Biden la o altă dezbatere, spunând că ar trebui să fie „om la om, fără moderatori, fără reţineri” şi la 18 găuri de golf – o referire la disputa lor din timpul dezbaterii despre cine este mai bun la acest sport.

„Va fi printre cele mai urmărite evenimente sportive din istorie, poate mai mare decât Ryder Cup sau chiar Masters”, a spus Trump, adăugând că îi va da lui Biden 20 de lovituri.
Echipa de campanie a lui Biden a respins provocarea la golf a lui Trump ca fiind o înşelătorie. Ei au spus că Biden, care a ţinut marţi un discurs la summitul NATO de la Washington, promiţând să apere Ucraina împotriva invaziei ordonate de preşedintele rus Vladimir Putin, este prea ocupat cu guvernarea.

„L-am provoca pe Donald Trump să-l înfrunte pe Putin, dar el a capitulat în faţa lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei, James Singer.

Trump a lăudat ceea ce el a numit o „decizie incredibilă” a Curţii Supreme săptămâna trecută, care a stabilit că nu poate fi urmărit penal pentru acţiuni în cadrul puterilor sale constituţionale ca preşedinte, o decizie de referinţă ce ar putea avea implicaţii largi pentru acuzaţiile penale cu care se confruntă.

Biden a numit hotărârea „un precedent periculos”, deoarece puterea preşedinţiei nu va mai fi constrânsă de lege.

Numind acuzaţiile împotriva sa motivate politic, Trump a spus că are „un mare respect pentru curajul” arătat de judecătorii conservatori care au decis în favoarea sa. „Ei au un intelect extraordinar şi o mare înţelegere, o înţelegere incredibilă”, a declarat el.

Sâmbătă, fostul preşedinte va călători în Pennsylvania pentru un miting de după-amiază la Butler, chiar lângă Pittsburgh, unde accentul va fi pus pe orice indiciu – sau anunţ – despre persoana pe care o va alege ca vicepreşedinte.

Rubio, senatorul de Ohio J.D. Vance şi guvernatorul Dakotei de Nord, Doug Burgum, sunt văzuţi ca principalii concurenţi pentru a se alătura lui Trump în candidatura republicană. Trump a declarat săptămâna aceasta că probabil va lua o decizie „puţin înainte” sau în timpul convenţiei naţionale a Partidului Republican, care începe pe 15 iulie.

Strigându-l pe Rubio pe nume, Trump a subliniat numărul mare de jurnalişti prezenţi. „Cred că probabil ei se vor gândi că voi anunţa că Marco va fi vicepreşedinte, pentru că este multă presă”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Acum 3-4 luni redactia avea articole care ii cam luau apararea lui Biden cand venea vorba de capacitatea mentala :)))