G4Media.ro

Trump cere investigarea principalului său rival politic. The New York Times scrie…

Puiu Popoviciu soseste la ICCJ pentru primul termen al apelului în dosarul terenurilor din Băneasa, care au apartinut Universitatii de Stiinte Agricole, marti, 11 aprilie 2017. Inquam Photos / George Calin

Trump cere investigarea principalului său rival politic. The New York Times scrie despre legăturile lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, cu Puiu Popoviciu

Președintele Donald Trump cere investigarea afacerilor derulate în China de fiul fostului vice-președinte american, Joseph Biden, ridicând problema unui posibil abuz de putere, scrie The New York Times.

Publicația americană notează că solicitările tot mai numeroase formulate de președintele Trump de a fi investigați oponenții săi au intensificat dezbaterea referitoare la un eventual abuz de putere pentru a-și spori șansele de a fi reales.

Trump a cerut într-un interviu difuzat duminică investigarea afacerilor din China ale lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte Joseph R. Biden, candidatul democraților, despre care consilierii lui Trump cred că ar putea reprezenta principala amenințare la alegerile din 2020.

A fost ultima dintr-o lungă serie de declarații făcute de Trump, care a sugerat că ar dori să-i vadă anchetați penal pe rivalii săi politici cu referire la Hillary Clinton, John Kerry, președintele părând a fi preocupat în mod special de candidatura lui Biden.

The New York Times scrie că în timpul celui de-al doilea mandat de vicepreședinte, Hunter Biden și-a înmulțit afacerile în plan internațional.

Pe lângă activitatea sa pentru compania energetică Burisma din Ucraina, Hunter Biden a consiliat un om de afaceri din România având legături cu Statele Unite, Gabriel Popoviciu, ale cărui afaceri au fost anchetate de procurori. Publicația americană amintește că investigația, care a avut loc pe fondul presiunilor exercitate de Statele Unite și de aliații săi asupra României pentru a rezolva problema corupției, au dus la condamnarea lui Popoviciu la închisoare.

Publicația americană nu oferă detalii despre relația dintre Hunter Biden și Puiu Popoviciu, însă Hotnews.ro a scris în urmă cu doi ani că ”una dintre persoanele influente cu care Popoviciu a legat o relație de prietenie este Robert Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, prin care ar fi incercat să-și susțină cauza inclusiv în Congresul american”.

HotNews.ro a mai scris în august 2017, într-un articol semnat de Dan Tăpălagă, că ”Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare în dosarul Ferma Băneasa, este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din așa numitul cartel anti-DNA, implicat în acțiuni de lobby extern împotriva luptei anticorupție din România. O serie de surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews.ro că Popoviciu și alți oameni de afaceri români cu probleme în justiție încearcă să convingă congresmeni și oameni foarte influenți din establishment-ul american că sunt victimele unor abuzuri.”

Puiu Popoviciu s-a refugiat la Londra pentru a evita executarea pedepsei.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Citește și

Grupul de lobbyiști anti-justiție: Legăturile dintre Rudolph Giuliani, consulul la New York, Cătălin Dancu, Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu și Louis Freeh

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Investigheaza degeaba daca are legaturi Popoviciu.

  2. Interesant… Dar corupția nu e atentat la siguranța națională, zice CCR-ul, n-așa? Noo… E panseluță cu miros de perje…
    Deci, Puiu Popoviciu „s-a refugiat” în Anglia ca să nu facă pușcaria hotărâtă de un Complet de Judecată. De judecători. Hotărâre definitivă. Da? Am reținut bine?
    Deci Puiuț, așa, ca orice infractor s-a dus până în Anglia, și-a angajat vreo țâșpe avocați (dintre care unu’ parcă e fost șef CIA) și stă și așteaptă precum violatorii, la rând, să vadă dacă mai e cazul să se întoarcă prin România, pe la rude, sau mai bine se duce la Ibiza să spargă banii pe curve…
    Mda… Dar corupția nu e frate atentat la siguranța națională…

  3. tovarasul asta e cumva unul din „sponsorii” tovarasului niculae dragnea, fost carciumar prin tiliorman ?