G4Media.ro

Trump a grațiat patru agenți de securitate ai Blackwater, condamnați pentru masacrul…

Trump a grațiat patru agenți de securitate ai Blackwater, condamnați pentru masacrul împotriva unor civili în Irak, în 2007

Președintele Donald Trump a grațiat patru agenți de securitate ai Blackwater, condamnați pentru uciderea a 14 civili în Bagdad, în 2007, un masacru care a provocat revolta internațională la acea vreme, transmite The Guardian.

Cei patru – Paul Slough, Evan Liberty, Dustin Heard și Nicholas Slatten – făceau parte dintr-un convoi blindat care a deschis focul cu mitraliere și aruncătoare de grenade asupra unei mulțimi neînarmate în capitala Irakului. Atacul este cunoscut drept masacrul din Piața Nisour.

În 2014, cei patru au fost găsiți vinovați pentru omor și tentativă de omor. Slatter a fost condamnat pe viață iar Slough, Liberty și Heard la 30 de ani de închisoare fiecare.

În noiembrie anul trecut, Donald Trump a mai grațiat un fost soldat al Armatei SUA care urma să fie judecat pentru uciderea unui afgan suspectat că producea bombe, dar și un fost locotenent de armată condamnat pentru crimă, pentru că a ordonat oamenilor săi să tragă asupra a trei afgani.

sursa foto: REUTERS/Carlos Barria via Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Asasinii jurnalistului Jamal Khasgohhi mai trebuie gratiati si poate pleca linistit.

    • iarasi vorbesti sa nu adormi. asasinii aia nu sunt cetateni americani, nu sta in puterile tembelului sa ii gratieze. dar na, daca postezi la foc automat asa ajungi, ca tine.

    • Andrei, n-or fi ei americani, n-or fi ei supuși grațierii, dar asta nu l-a împiedicat pe Trump sa-i ia în brate și sa-i pupe în timp ce le vindea arme de miliarde de dolari ca sa omoare și mai multa lume în Yemen.

  2. Nu ai sesizat ironia domnule.

  3. I love rock music, I love peace and friendship, please don’t cut hair to the roacher. But what is this gipan approaching? Oh no, my head is flying, oh no.

    With limba of moarte, i give you raoacher example, love and peace, i forgive, Mr Van Goethem, I grațieit you.

  4. S-a scremut patru ani, dar a reușit! he made America great, again.

    Oare unde era Germania nazistă acum dacă ar fi avut Hollywoodul?

  5. Stii bancul ala cu strada Sapientii.
    Cam asa si americanii la 9/11.
    Sauditi le da bombardeua si ei se duc dupa afgani si irakieni.
    Cu ce incazeste victimele din turnurile gemene ca sauditul a casapit niste rude incomode pe ascuns fara judecarea lor pentru crimele comise?
    O crima rezolvata cu alta crima?
    Si tot Iranul e rau este? ai facut cura de TV si de ziare de larga circulatie?