G4Media.ro

Trei români au murit în urma unui accident de autobuz în Slovenia…

autobus accident autostrada slovenia

Trei români au murit în urma unui accident de autobuz în Slovenia /  Autobuzul s-a răsturnat în afara drumului

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe precizează că în autocar erau 29 de cetățeni români, dintre care trei au decedat, iar alți patru au fost răniți.

În continuarea informațiilor referitoare la accidentul rutier produs la data de 3 februarie 2023 în Slovenia, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor actualizate obținute de echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ljubljana, care s-a deplasat în cursul dimineții la locul accidentului, precum și în baza verificărilor suplimentare efectuate împreună cu autoritățile slovene, în autocar se aflau 29 de cetățeni români. Dintre aceștia, trei au decedat și alți patru au fost răniți.

Totodată, în urma dialogului echipei Ambasadei României la Ljubljana cu reprezentații unității medicale în cadrul căreia au fost internați pentru îngrijiri medicale cei patru cetățeni români răniți, a rezultat că doar trei dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol la acest moment. MAE precizează că ceilalți 22 de cetățeni români sunt în siguranță, le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente și urmează să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei către destinație.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile slovene și cu cetățenii români implicați în accident și acordă asistență consulară, inclusiv sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, conform competențelor legale.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următorul telefon de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Slovenia: +386 40980068.

Știrea inițială: Un accident petrecut vineri dimineață, în jurul orei 5, între localitățile Gančani și Murska Sobota din Slovenia a dus la moartea a trei cetățeni români, informează presa slovenă.

Mai multe persoane au fost rănite, iar autostrada, în direcția Murska Sobota sau Maribor, este încă complet închisă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea accidentului în care a fost implicat un autobuz înmatriculat în România. Acesta transporta 32 de cetățeni români și se deplasa spre Italia.

”Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident”, anunță MAE.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate.

De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătura cu acest accident. Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. condoleante

  2. Mai bine mergi la munca in Italia cu avionul, macar te intorci viu.