G4Media.ro

Trei mercenari de origine română, dintre care unul a fost ucis iar…

sursa: captura

Trei mercenari de origine română, dintre care unul a fost ucis iar alți doi răniți, implicați în luptele din Congo / MAE: Persoana decedată și două persoane rănite au cetățenia română

Un român a fost ucis și alți doi răniți, în Republica Democratică Congo, informație confirmată de Ministerul Afacerilor Externe. Jurnalistul Adelin Petrișor a informat că cei trei au fost prinși într-un atac cu mortiere. Bărbații români sunt mercenari care sprijină guvernul congolez în lupta cu rebelii, iar acest incident nu e primul. În februarie, alți doi români au fost uciși și patru răniți, în același context.

„În urma degradării situației de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariției informațiilor cu privire la decesul unei persoane și rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea orașului Goma, situat la frontiera cu Rwanda.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile din RD Congo pentru obținerea unor informații oficiale cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

Din informațiile comunicate reprezentanților misiunii diplomatice, a rezultat că persoana decedată și două persoane rănite au cetățenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetățenia altui stat.

Până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Ambasada României la Luanda menține situația în atenție prioritară și continuă dialogul cu autoritățile congoleze competente”, se precizează în informarea Ministerului.

MAE reamintește cetățenilor români că pentru RD Congo este valabil un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – ,,Evitați orice călătorie!”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează