G4Media.ro

Trei ciclişti italieni refuză să participe la o competiţie care începe joi…

Trei ciclişti italieni refuză să participe la o competiţie care începe joi la Sibiu din cauza creșterii bruște a cazurilor de COVID 19 din România

Mai mult decât prima cursă cu etape după repornirea ciclismului și o sărbătoare sportivă în inima Transilvaniei, Turul Sibiului devine un caz de studiat la școală. După Alpecin, Androni și Rusvelo, mai nou şi Sangemini Trevigiani a decis să nu participe la cursa care va începe joi la Sibiu și se va termina duminică, 26.

Sangemini a trebuit să se confrunte cu o adevărată revoltă a trei ciclişti, speriați de creșterea bruscă a cazurilor de Covid-19 în România, peste 1000 de noi pozitivi în ultimele 24 de ore. Trei dintre cei șase sportivi selectați ( Ciuccarelli, Radice, Salvietti, Di Sante, Di Felice, Leone) de către directorii sportivi Frizzo și Baldini au spus nu: cicliştii ar fi trebuit să plece cu mașina din Toscana și să ajungă la Sibiu exact în timp pentru prezentarea echipelor.

„O alegere de înţeles, dar care ne va crea dificultăți”

„Am făcut deja testele tampon şi cele serologice”, explică directorul sportiv, Angelo Baldini, născut în 1960, şi care şi-a dedicat întreaga viața ciclismului, „însă când să plecăm, băieților li s-a făcut frică. Nu le voi menționa numele, nu vreau să-i pun în dificultate, dar este o situație nouă și de înțeles. Cred că nici eu nu mi-aș trimite fiul. Dilema lor era: ce se întâmplă dacă trebuie să mergem la spital din cauza unui accident în timpul cursei? Cu toate cazurile Covid care există, riscăm să rămânem acolo. Acestea fiind spuse, poate că la Forte dei Marmi există mai multe riscuri decât la ​​Sibiu, însă nu știm și nu ne puteam opune dorințelor băieților. Poate că va trebui să plătim o penalizare. Vă vom plăti, asta este ». Marţi seară au fost anunţaţi şi organizatorii: „Evident că nu au fost fericiți și nu știu dacă ne vor mai invita în viitor. Nici sponsorii noștri nici nu au fost fericiți. Numai că nu m-am putut pune împotriva unor băieți tineri care își riscă viața».

Sursa: La Reppubblica/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Mandri de coronvirusul lor!
  Asa poate fi interpretat titlul.

 2. Astia-s 3 italieni de la o echipa de rang 2 sau 3, dar am fi putut sa il avem in concurs pe insusi Mathieu v d Poel. Asta e, romanul nici nu stie la ce da cu piciorul in cautarea lui disperata dupa libertati si drepturi care sunt, vezi Doamne, furate de guvern si substituite cu botnita :))

 3. Sa stea la ei acasă atunci, de ai nu mai putem noi, cine se găsise sa dea lecții, Italia, unde au murit pe capete

 4. Who really gives a fuck?! De ei, de neparticiparea lor si de articol!

  • Bun comentariu

  • Păi tu! Și Cristian. Dacă într-adevăr nu ți-ar păsa, nu ai citi, cu atât mai mult, nu ai comenta. Faptul că o faci, arăți că îți pasă. Sau că ai alte motive să faci asta. Q.e.d.

 5. Baieti destepti! Doar n-o sa vina sa ia coronavirus in bot de la fratii lor romani! CARE sunt mandri ca sunt romani….fu…tu…i in bot de scursuri!

  • Care la rândul lor, fratii tai români, l au adus in primăvară tot de la ei, cand s au întors cu sutele de mii de acolo! Deci nu ar face nimic altceva decât sa i l ia înapoi! Stii de ce am zis „fratii tăi români”? că primul aspect al stereotipului „romanității „, primul lucru care ți sare in ochi la 90% dintre romani, este ca isi înjura originea ! Ala care si înjură originile cu orice ocazie apuca e „cel mai român”, e întruchiparea stereotipului de român!

 6. „Sangemini a trebuit să se confrunte cu o adevărată revoltă a trei ciclişti”… Adevarata revolta fratilor… Daca mai anturau vreo 2 devenea revolutie 😁

 7. Purtati masca! Stati la distanta de cei ce nu poarta! Nu va riscati sanatatea in mod inutil! Infectarea cu SarsCov2 poate duce la chinuri teribile si, in unele cazuri, chiar la deces.

 8. ..la ce competite?!
  nu gasesc nimic pe site !!
  …o fi vorba de prima cursa ciclista din Europa dupa 4 luni ,
  cea la care participa legendara echipa Bora si de care vorbesc toate site urile de profil din europa ?!
  mai putin cele romanesti …

 9. Calatorie sprancenata. Cred ca erau niste somitati. Fara ei, sceneta de la Sibiu nu va mai fi la fel de amuzanta.