G4Media.ro

Transportul petrolului prin conducta Drujba, restabilit după o întrerupere de o zi…

Sursa: aspeniaonline.it

Transportul petrolului prin conducta Drujba, restabilit după o întrerupere de o zi / Ungaria primește din nou petrol rusesc

Ungaria a început miercuri la prânz să primească din nou petrol din Rusia prin conducta Drujba, după ce marţi funcţionarea acestei conducte a fost întreruptă pe teritoriul ucrainean, conform Kievului cauza întreruperii fiind un atac al artileriei ruse ce a lovit un transformator, relatează Agerpres.

”Transportul prin conducta Drujba a fost reluat astăzi, dar la o capacitate redusă”, a declarat potrivit agenţiei EFE şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyás. În câteva ore sau zile ar trebui să se ajungă din nou la cantităţile obişnuite, a adăugat acesta.

Compania petrolieră ungară MOL informase cu o zi în urmă despre oprirea acestei conducte care alimentează cu petrol rusesc Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia.

În eventualitatea unei sistări complete a livrărilor de petrol prin conducta Drujba, Ungaria ar avea ca alternativă importul petrolului prin Croaţia, dar la o capacitate de numai 80% din cea oferită de conducta dinspre Rusia care traversează Ucraina. De asemenea, compania MOL dispune de rezerve de petrol echivalente a trei luni de importuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ne batem, ne schilodim, ne macelarim ptr 2 amarate de ogoare in Est… insa facem afaceri cu petrolul. Cum vor oare Ucraina si Rusia sa fie luate in serios?

    • @pro
      Churchill facea comert cu Hitler, draga „vanatorule de trolli”?
      ps: de regula nu raspund comentariilor de curtea scolii, insa acum, am facut o exceptie.