G4Media.ro

Transportul aerian s-ar putea relua mai repede de 15 mai. O companie…

Sursa foto: Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara

Transportul aerian s-ar putea relua mai repede de 15 mai. O companie maghiară low-cost își redeschide baza pe Aeroportul din Timișoara, în 1 mai, și așteaptă undă verde de la autorități să-și reia zborurile

În toate aeroporturile din țară, majoritatea curselor aeriene interne și externe au fost suspendate, o data cu instituirea stării de uregență. În ultimele zile, au fost operate doar curse de tip charter, pentru transportarea muncitorilor sezonieri care au obținut contracte în țări precum Germania sau Marea Britanie.

Cursele aeriene obișnuite s-ar putea relua însă mai repede de 15 mai, termenul oficial când se ridică starea de urgență. O comapnia maghiară low-cost a anunțat deja că e pregătită, din 1 mai, să-și redeschidă baza operațională de pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara. „Reluarea operaţiunilor de zbor depinde de decizia autorităţilor de a elimina sau prelungi actualele restricţii de zbor către şi dinspre România”, a anunțat compania maghiară Wizz Air într-un comunicat de presă.

În cazul în care primește undă verde, compania e pregătită să-și reînceapă zborurile pe rutele dinspre Timişoara spre Bruxelles Charleroi (Belgia), Paris Beauvais (Franţa), Barcelona El Prat (Spania), Dortmund, Frankfurt Hahn (Germania), Roma Ciampino (Italia), Londra Luton (Marea Britanie).

Pentru a-i ajuta pe pasageri şi echipajul să călătorească în siguranţă şi fără griji, compania a introdus mai multe măsuri suplimentare de securitate pentru a susţine distanţarea socială pe parcursul îmbarcării şi un nivel crescut de curăţenie la bord, transmite Agerpres.  „Ca parte din măsurile de a proteja sănătatea pasagerilor şi echipajului, călătorii ar trebui să efectueze check-in-ul şi orice achiziţie de servicii online, cum ar fi plata pentru bagaje adiţionale, pentru a reduce orice interacţiune care nu este esenţială la aeroport”.

În plus, echipajul de cabină va purta măşti şi mănuşi pe toată durata zborului şi va distribui şerveţele de igienizare fiecărui pasager. Totodată, cumpărăturile la bord vor fi permise şi se recomandă ca plata acestora să se realizeze prin mijloace contactless pentru a reduce la minimum contactul fizic.

„Dacă se vor păstra restricţiile, redeschiderea bazei va fi amânată”, a mai precizat compania, în comunicatul de presă transmis.

Și conducerea Aeroportului din Cluj a anunțat recent că e în discuții cu companiile aeriene pentru reluarea orarului de zbor. În prezent, singura cursă operată de la Cluj este spre Malmo, Suedia, singura țară eruopeană care nu și-a restricționat traficul aerian.

 

Sursa Foto: site-ul Aeroportului Timisoara

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ar trebui sa distribuie si niste hartie igienica pt pasageri si ca sa reduca la maxim contactul fizic neaparat trebuie sa imparta si prezervative

  2. companie maghiara low cost… :)))) haha. ziceti fratilor Wizzair. ca nu e nici o reclama. abia astept sa vada cum mentin ei 1m distanta in avion. poate cu grad ocupare 30%?

  3. Deja barbulestenii, bolintinenii…isi pregatesc bagajele!

  4. Se poate apela la guvern sa nu permită așa ceva? Ei se bazează pe faptul ca oamenii nu vor zbura și astfel nu va trebui sa le returneze banii pe bilete. Mai bine sa piardă ei banii decât oamenii.