G4Media.ro

Tragedia unei gimnaste. Simone Biles, după retragerea din două finale: Valul de…

Secțiune susținută de

Tragedia unei gimnaste. Simone Biles, după retragerea din două finale: Valul de dragoste şi susţinere pe care l-am primit m-au făcut să-mi dau seama că reprezint mai mult decât realizările mele

Gimnasta americană Simone Biles, care s-a retras din două finale olimpice, pe echipe şi individual compus, le-a mulţumit fanilor pentru susţinere, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, informează dailymail.co.uk.

„Valul de dragoste şi susţinere pe care l-am primit m-au făcut să-mi dau seama că reprezint mai mult decât realizările mele şi gimnastica mea, ceea ce nu am crezut niciodată până acum”, a scris pe Twitter Biles, miercuri seară.

Decizia de a se retrage din finala pe echipe de la Tokyo, în urma unei erori surprinzătoare la primul ei aparat, sărituri, a stârnit controverse în mediul online, iar criticii au acuzat-o că şi-a abandonat coechipierele, dintre care două au fost obligate să-i ia locul la celelalte trei aparete, în ultimul moment.

Biles a sugerat mai târziu că abuzurile sexuale oribile pe care le-a suferit din partea medicului pedofil al lotului american, Larry Nassar, se află în spatele problemelor de sănătate mintală care i-au determinat retragerea neaşteptată.

Tânăra de 24 de ani a făcut legătura între trauma cu care a rămas după abuzul lui Nassar şi decizia ei de a retrage atât din concursul pe echipe, cât şi de la individual compus, distribuind o postare de susţinere a unei foste colege, care a combătut criticile la adresa superstarului şi a amintit, în acelaşi timp, că Biles a fost „molestată de medicul echipei de-a lungul întregii sale copilării”.

„Vorbim despre aceeaşi fată care a fost molestată de medicul echipei de-a lungul întregii sale copilării şi în adolescenţă. Fata a suferit mai multe traume până la vârsta de 24 de ani decât va suferi majoritatea oamenilor într-o viaţă”, a scris fosta gimnastă, acum antrenor de fitness, Andrea Orris.

Deşi Biles nu a făcut propria declaraţie despre Nassar sau despre decizia ei de a se retrage din concurs, un oficial american a declarat pentru dailymail.co.uk că „mesajul” lui Orris rezumă tot ceea ce Simone simte şi vrea să spună”.

„Faptul că Simone a redistribuit-o, arată că este de acord cu fiecare cuvânt spus în numele ei”, a precizat sursa citată.

Biles este una dintre cele peste 150 de gimnaste care au fost abuzate de Nassar, fost medic al lotului olimpic american, pe parcursul carierei lui de 30 de ani. În 2019, ea a dezvăluit că a avut gânduri de sinucidere după abuzurile suferite.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. De ce tragedie? Ar trebui numit curaj!

  2. Da, se numeste curaj cand esti vedeta echipei si o abandonezi in mijlocul competitiei. Astea sunt noile valori vestice.

  3. N-a avut un antrenor roman s-o palmuiasca inainte de probe.

  4. Nu este abandon. Este o retragere foarte gândită, stia ca va rata , asa ca a lasat locul cuiva cu un mental mai echilibrat la acel moment.

    • Streinu Daniela, corect. Probabil un moment de panica, de descurajare dupa o greseala la prima evolutie.. Fiindca nu cred ca ajungi la 24 de ani, la Olimpiadă si deodata te blochezi ca ți-ai amintit ca te pipaia medicul echipei la 12 ani

  5. Streinu Daniela, corect. Probabil un moment de panica, de descurajare dupa o greseala la prima evolutie.. Fiindca nu cred ca ajungi la 24 de ani, la Olimpiadă si deodata te blochezi ca ți-ai amintit ca te pipaia medicul echipei la 12 ani

  6. Sigur, este regretabil ce i s a întâmplat! Dar acum o lună, să zicem, nu era afectată? De fapt nu este nici o legătură între aceste evenimente. Este total ieșită din forma, lucru care s a văzut și la trialul american. Ca să nu se compromită, a renunțat, invocând, nu i așa, MLB, că tot e la moda!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.