G4Media.ro

Traficul se aglomerează de-a lungul Rinului după defectarea motorului unei nave /…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Wolfgang Pehlemann

Traficul se aglomerează de-a lungul Rinului după defectarea motorului unei nave / Aproximativ 20 de vase sunt blocate pe fluviul german, afectat deja din cauza secetei: „Se face cale întoarsă”

Aproximativ 20 de nave sunt blocate în trafic de-a lungul fluviului german Rin, unde nivelul scăzut al apei a împiedicat deja transportul maritim în această vară, după ce defecțiunea motorului unei nave a închis o parte a căii navigabile, au anunțat miercuri autoritățile, potrivit Reuters.

O navă cu o încărcătură de 1.660 de tone a fost nevoită să arunce ancora din cauza unei defecțiuni la motor, închizând traficul între St Goar și Oberwesel, a declarat poliția fluvială.

„Se face cale întoarsă”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Administrației Federale a Căilor Navigabile și a Navigației. „Locurile de acostare sunt pline până la Mainz”.

Mainz se află la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Oberwesel.

În aval a fost mai grav afectat. Traficul care se îndreaptă spre amonte a fost reluat începând cu ora 13:00 CET, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că ar putea dura încă câteva ore până când cealaltă direcție va fi din nou eliberată.

Autoritățile au subliniat că acumularea nu a fost cauzată de reducerea nivelului apei, care a atins minime record în unele puncte din cauza lipsei de precipitații.

Unele nave nu au putut să navigheze din cauza nivelului scăzut al apei sau au fost nevoite să își limiteze încărcătura pentru a evita eșuarea.

Cu toate acestea, autoritățile de navigație de pe Rin se așteaptă ca situația să se îmbunătățească în zilele următoare, deoarece se anunță ploi în regiune.

Nivelul apei ar putea crește „cu 50 de centimetri sau mai mult” până la sfârșitul săptămânii viitoare, au declarat autoritățile de navigație, pe baza prognozelor pentru următoarele două săptămâni.

Miercuri, nivelul apei la punctul de referință Kaub era de 34 de centimetri. Nivelurile în intervalul 30-35 de centimetri sunt acceptabile pentru transportul maritim – dacă sunt costisitoare și cu pierderi mari de marfă încărcabilă, pentru a nu îngreuna prea mult navele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...