G4Media.ro

Traficul de mare tonaj este suspendat în miezul zilei pe drumurile judeţene…

Sursa Foto: Pexels.com

Traficul de mare tonaj este suspendat în miezul zilei pe drumurile judeţene din Arad, din cauza caniculei

Autorităţile din Arad au suspendat traficul de mare tonaj pe drumurile judeţene câteva ore pe zi, când temperaturile sunt cele mai ridicate, în urma codului roşu de caniculă din judeţ, relatează Agerpres.

Consiliul Judeţean Arad a informat, joi, că în urma instituirii codului roşu de caniculă se suspendă temporar circulaţia autovehiculelor cu un tonaj mai mare de 20 de tone, între orele 12,00 şi 18,00, pentru a fi prevenită deformarea covorului de asfalt.

Restricţiile de circulaţie vor fi valabile în perioadele pentru care instituţiile abilitate instituie unul dintre codurile portocaliu sau roşu.

Totuşi, autorităţile precizează că interdicţiile nu vor fi aplicate pentru anumite transporturi, cum sunt cele de animale vii, de produse perisabile de origine animală şi vegetală, de echipamente de prim-ajutor sau ajutoare umanitare, transporturi poştale sau în cazul vehiculelor de mare tonaj care participă la intervenţii în caz de forţă majoră.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod roşu de caniculă şi disconfort termic accentuat care vizează zone din şase judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, joi şi vineri. Zonele afectate fac parte din judeţele judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, joi şi vineri, în zonele joase din aceste judeţe se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge şi depăşi recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38-39 de grade în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud vor fi 36-37 de grade. Pe parcursul nopţilor temperaturile se vor menţine ridicate şi doar în orele dimineţilor se vor înregistra valori în general de 20-24 de grade.

Citește și Cod roșu de caniculă în șase județe din nordul și vestul țării, joi și vineri. Vor fi temperaturi extreme, care vor depăși recordurile perioadei

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. USR a anunțat că va ataca la CCR decizia și că va informa UE privind acest nou abuz al guvernării militare, nazisto-comuniste, burgezo-fasciste împotriva poporului proletar. Apoi s-au dus la un joint! Drulă – președinte!