G4Media.ro

Traficanţii care au creat într-o cabană din Bihor primul laborator de extragere…

Foto: Pexels

Traficanţii care au creat într-o cabană din Bihor primul laborator de extragere a cocainei din România au fost arestaţi preventiv. Doi columbieni erau ”chimiștii” grupării

Tribunalul Bucureşti a dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a cinci persoane suspecte de trafic de droguri – doi români, doi columbieni şi un israelian, acuzați că au creat într-o cabană din judeţul Bihor primul laborator clandestin din România de extragere a cocainei, transmite Agerpres.

Potrivit DIICOT, la începutul lunii iunie a acestui an, a fost constituită o grupare formată din doi cetăţeni români şi un cetăţean israelian, la care ulterior au aderat doi cetăţeni columbieni, care avea ca obiectiv aducerea de cocaină din Columbia, drogurile fiind ascunse în pachete de cafea.

Pe 1 iulie, cei doi columbieni, care aveau în cadrul grupării rolul de cărăuşi şi chimişti specializaţi în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale, au adus în România, cu avionul, şase kilograme de cocaină.

Membrii grupării au închiriat o cabană aflată în afara zonelor locuite din judeţul Bihor, unde au adus mijloace necesare efectuării operaţiunilor de extracţie a drogurilor, respectiv substanţe chimice necesare şi vase de reacţie.

Pe 10 iulie, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul Antidrog au efectuat o operaţiune la cabana din Bihor, unde au prins traficanţii în plin proces de extracţie a cocainei din cafea pe cale chimică. A fost identificat, astfel, primul laborator de extragere secundară a cocainei pe teritoriul României, potrivit Agerpres.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Daca v-as zice eu ‘formula romaneasca’, innebuniti. E doar o teorie … Nu-s Albert Hofmann, dar : substanta din Datura e izomer … Mai exact, scopolamina.

    Acum, cine stie chimie … Eu habar n-am.

  2. (mesajul anterior este expus in scop pur stiintific, de dragul stiintei, orice incercare in orice circumstanta este strict interzisa)

  3. Si cand te gandesti c-o gasesti pe la toate colturile … Ma ia groaza .