G4Media.ro

Toyota a redus pentru a doua oară planul de producţie de vehicule…

Toyota a redus pentru a doua oară planul de producţie de vehicule la nivel mondial pentru iunie, din cauza restricţiilor din China legate de Covid

Toyota Motor şi-a redus planul de producţie de vehicule la nivel global pentru luna iunie pentru a doua oară în această săptămână şi a semnalat că şi estimarea referitoare la producţia anului 2022 ar putea fi redusă, subliniind impactul crizei din lanţul de aprovizionare şi restricţiile din China legate de Covid-19, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Producţia producătorilor mondiali de automobile a fost afectată de deficitul de microcipuri şi, de asemenea, de blocajele din China pentru Covid-19.

Reducerea de către Toyota – în general văzută ca un reper de referinţă pentru Japonia – vine după ce datele au arătat că vânzările de maşini în China, Europa şi Statele Unite rămân slabe.

Cel mai mare producător auto din Japonia a declarat că acum se aşteaptă să producă cu aproximativ 50.000 de vehicule mai puţin în iunie, respectiv un total de aproximativ 800.000, din cauza carantinei din Shanghai.

Toyota redusese deja, marţi, planul de producţie pentru aceeaşi lună cu 100.000 de vehicule, invocând deficitul de cipuri.

Compania a spus că există ”o posibilitate” să-şi reducă planul de producţie pe întregul an, de 9,7 milioane de vehicule. „=

”Este foarte dificil de estimat situaţia actuală a aprovizionării cu piese, din cauza blocajelor în curs de desfăşurare din Shanghai”, se arată în comunicat.

Această lipsă de certitudine legată de piese a fost un refren constant pentru producătorii de automobile, atât din ​​Japonia, cât şi din alte părţi.

Având în vedere că China este atât cea mai mare piaţă auto din lume, cât şi un gigant global în producţie, blocajele de acolo au implicaţii atât pentru cerere, cât şi pentru ofertă, au spus analiştii.

Luna aceasta, Subaru a avertizat că dealerii săi din SUA au un stoc scăzut record, de aproximativ 5.000 de vehicule rămase, în timp ce Honda Motor a spus că va reduce producţia cu 20% la două fabrici interne.

Toyota a spus că modelele sale Corolla, RAV4, Prius şi 4Runner vor fi printre cele afectate de suspendarea producţiei.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Nu are legătură cu restricțiile din China ci cu sărăcirea clasei medii din „lumea civilizata” și cu „resetarea verde”. Noile mașini, cu motoare clasice dar mai ales cele electrice sunt mult mai scumpe iar oamenii mai saraci

  • @halo
   Mersi pentru gandurile bune.
   Ma duc sa ii cant mă-tii veșnică pomenire.
   Apropo de „civilizație”, am văzut aseară la finala ligii campionilor un exemplu.

 2. începutul sfarsitului