G4Media.ro

Toate străzile din municipiul Galaţi au fost inundate după o rupere de…

Toate străzile din municipiul Galaţi au fost inundate după o rupere de nori. A căzut grindină și mulți copaci s-au rupt, iar transportul public a fost întrerupt

Tot oraşul Galaţi a fost inundat, miercuri seară, în urma unei ruperi de nori. În timpul furtunii, a căzut o cantitate imensă de precipitaţii, inclusiv cu grindină de dimensiunea oului de porumbel, şi au fost smulşi din pământ mai mulţi copaci. Oamenii reclamă că mesajul RO-Alert a intrat după ce a trecut pericolul, relatează News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă, toate străzile municipiului au fost inundate, oraşul fiind practic paralizat. Apa pe străzi a ajuns până la jumătate de metru, după ploaia care a durat câteva zeci de minute, timp în care a fost în vigoare un cod roşu.

„Urmare a fenomenelor meteo extreme care s-au abătut asupra oraşului, autobuzele si troleibuzele nu circulă. Datorita fenomenelor meteo extreme care s-au abătut asupra oraşului sunt blocaje în circulaţie”, au anunţat reprezentanţii societăţii de transport în comun din Galaţi.

Mai mulţi copaci au căzut atât în centrul oraşului cât şi pe şoseaua de centură.

Până acum, din primele centralizări, apa a intrat în câteva case, dar a inundat şi 120 de curţi şi gospodaŕii fără a intra şi în aceste locuinţe.

Autorităţile se aşteptau, dat fiind cantitatea imensă de precipitatii înregistrată într-un timp foarte scurt, să fie nevoie de evacuarea populaţiei din zonele joase ale oraşului, care sunt cele mai inundate, însă până acum nu a fost dispusă o asemenea măsură.

Pe de altă parte, mai mulţi gălăţeni reclamă pe reţelele de socializare că avertizarea RO-Alert de ploaie torenţială a venit după ce vijelia s-a terminat.

Oamenii cer autorităţilor să transmită aceste mesaje în timp util, pentru ca populaţia să se poată pune la adăpost şi să si ia toate măsurile de precauţie, nu în timpul furtunii sau la finalul ei, atunci când nu mai pot face nimic.

Sursa foto: Facebook primar Galați

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pe cat punem pariu ca primaria Galati a ‘reabilitat’ dupa revolutie canalizarea din oras?

  2. sa ceara primariei sa faca o Dunare mai joasa, cat sa nu se inunde jmecherii care practic locuiesc pe faleza

    In Galati, trebuie sa fii nou nascut ca sa nu stii ca Dunarea inunda faleza. Si totusi unii cetateni au construit la nivelul falezei: intai statul socialist, apoi baietii destepti ai chirpiciului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.