G4Media.ro

Titus Corlățean s-a retras din funcția de președinte interimar al Senatului. Locul…

Titus Corlățean s-a retras din funcția de președinte interimar al Senatului. Locul său a fost luat de senatorul PSD Robert Cazanciuc

Titus Corlățean s-a retras joi din funcția de președinte interimar al Senatului, locul său fiind luat de colegul său, tot de la PSD, Robert Cazanciuc.

Corlățean și-a anunțat decizia în ședința Biroului Permanent (BP), care a început la ora 13:00. Membrii BP l-au votat apoi, în unanimitate, pe Cazanciuc în funcția de președinte interimar al Senatului.

Contactat de G4Media.ro, Titus Corlățean a confirmat infomația și a spus că s-a retras pentru că i se pare firesc ca, în absența unui președinte plin al Senatului, funcția să fie exercitată alternativ de către unul dintre cei patru vicepreședinți, așa cum prevede regulamentul.

Surse participante la ședința Biroului Permanent au spus că Titus Corlățean le-a transmis ”că este obosit și nu mai poate” și din acest motiv s-a retras, propunându-l în locul său pe Robert Cazanciuc.

Titus Corlățean a fost ales în această funcție, cu titlu interimar, la începutul lunii februarie, după ce Teodor Meleșcanu a demisionat în ianuarie.

Curtea Constituţională a decis atunci că alegerea lui Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului a fost neconstituţională deoarece el a fost propus și votat pentru acest post de PSD, deși era membru ALDE. Sesizarea la CCR a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu, cel căruia Meleșcanu îi luase locul. Tăriceanu demisionase la rândul său în urma ruperii coaliției de guvernare dintre ALDE și PSD.

Potrivit Regulamentului Senatului, (art. 31, alin 2), ”pe perioada vacanţei funcţiei de preşedinte al Senatului, atribuţiile acestuia vor fi îndeplinite de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Biroul permanent”.

Foto: Senatorul PSD Titus Corlățean. Sursa: Inquam Photos / Mircea Manole

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pregateste PSD ceva nasol si l-au bagat pe ala la inaintare

  2. Cosmine, crezi că dacă voiau să facă o nefăcută nu i-ar fi ajutat ipochimenul ăsta? Crezi că s-ar fi dat la o parte? Nici vorbă. A fost înlocuit un rahat ciumist cu un alt rahat ciumist, nimic ieșit din comun. Mă mir cum de nu au promovat balega șobolăniană.

    • Ai dreptate, dar Corlatean mi-a lasat tot timpul impresia ca isi acopera spatele, Cazanciuc e mai de sacrificiu.

  3. Cazanciuc e de la secția „Cazan’- Lighean’- cos’torim”….

  4. Un virus de care uitasem inlocuieste pe altul de care uitasem… Bravo !