G4Media.ro

Titlul de doctor al procurorului Codruț Olaru, retras de CNATDCU pentru „plagiat…

Titlul de doctor al procurorului Codruț Olaru, retras de CNATDCU pentru „plagiat grosier” – PressOne

Procurorul Codruț Olaru, unul dintre membrii cei mai influenți ai CSM, rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, joia trecută, că teza acestuia este plagiată „grosier”, scrie PressOne.ro.

Olaru și-a susținut public doctoratl în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), sub coordonarea lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției în guvernele PSD.

Înainte de ședința Consiliului General al CNATDCU în care urma să se decidă menținerea sau retragerea titlului său de doctor, Codruț Olaru a încercat să blocheze emiterea unui verdict printr-o acțiune deschisă în instanță împotriva CNATDCU și a Ministerului Educației, mai arată PressOne.

El are acum dreptul să conteste administrativ decizia CNATDCU. Dacă hotărârea rămâne neschimbată, retragerea titlului de doctor trebuie făcută printr-un ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

UPDATE: Codruț Olaru a declarat pentru G4Media.ro că a inițiat două acțiuni judecătorești legate de funcționarea CNATDCU și că nu a primit decizia de retragere a titlului de doctor: ”Cu privire la modalitatea total nelegală în care functioneaza CNATDCU în noua formulă organizatorică, am inițiat două acțiuni judecătorești aflate pe rol. Principial vorbind, ar fi descalificant pentru CNATDCU ca, după o verificare de 28 luni în urma căreia mi-a fost emisă o decizie de neplagiat să emita un verdict contrar în baza unor noi similare a căror identitate de obiect este evidentă”.

Foto: Codrut Olaru (InquamPhoto / Ovidiu Micsik)

Citește tot articolul pe PressOne.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

46 comentarii

 1. Astia sunt oamenii care ne judeca.

 2. HEY, INSPECȚIA JUDICIARĂ !
  dați-l afară pe nemernic pentru ca nu mai îndeplinește condițiile unei bune reputații, păi nooo ?
  Și poate un dosar penal pentru nerespectarea legii privind proprietatea intelectuală ? ALO SIIJ !
  Păi nooo ?
  Acu să vă văd. Că de neica în drum știți să vă arătați mușchii. Acu se vede cine e imparțial și mai are și oo.

 3. Numai somități: Olaru- Toader- Cîmpeanu…Doctorate-Demisii?

 4. Si plagiatorul Netejoru, cand urmeaza?

 5. Coordonatorul de doctorat, Tudorel Toader, trebuie sanctionat, nu numai cu pierderea conducerii, dar si prin alte masuri- a sicanat, s-a opus prin toti valetii sai să nu se analizeze acest plagiat. Primul valet, carmen tamara ungureanu, trebuie sanctionat – are o conduită rușinoasă, compromite gradul de profesor univ.

 6. Salut !
  Am totala incredere in dl procuror, ca, va restitui, dupa modelul Johakw, toti banii, incasati nedrept,
  pt titlul de doctor.

 7. inca un exemplu de oameni care *sunt cu legea* dar nu au moralitate, adica constiinta!

  traiasca si infloreasca* republica procurorilor*!

  si ma intreb, de ce conducatorul de doctorat Tudorel Toader nu a utilizat softul antiplagiat? cum poti gira profesional un plagiat? si apoi, pentru conducere de doctorat sa iau ceva banuti, nu?

  si apoi, ma intreb, atunci cand s-au sustinut referatele pre doctorat, membrii comisiei nu s-au sesizat?

  astept si ca lucrarea de doctorat a domnului Coldea sa fie scoasa de la *secret* si evaluata!

 8. Dl. procuror ne vorbeste despre ”Cu privire la modalitatea total nelegală în care functioneaza CNATDCU”, de parca nu am sti ca a plagiat. Sunt foarte putine doctorate pe bune in Romania pentru ca romanului ii sta mintea la afaceri cu profit imediat si distractie exotica

 9. Conducatorul de doctorat, Tudorel Toader, trebuie sanctionat, nu numai prin ridicarea dreptului de conducere, dar și prin alte masuri – el împreuna cu valetii sai au tergiversat si sicanat lamurirea acestui plagiat. Primul valet, carmen tamara ungureanu, trebuie si el sanctionat, avand conduita rușinoasă si nedemnă de cea o unui prof. univ.

 10. Măi cică am auzit că ăştia vor să facă alegerile online că au sesizat că acolo e viitorul iar cine are cei mai mulţi postaci vor fi şi cei mai câştigaţi, nu e glumă măi şi gluma e că cu cât vă ducem (scuze duceţi) în ridicol mai mult cu atâta oamenii încep să înţeleagă care e diferenţa dintre un postac şi realitate şi în felul ăsta oamenii prind imunitate naturală la prosteală, e ca chestia aia finuţă care face diferenţa între băşcălie şi satiră sau aia în care toată lumea merge la vaccinat indiferent de cât o dau pe contra sens în bula lor de postac TV sau online.
  Cum am aflat planurile m-am pus de o recalificare şi fac un curs rapid de postac şi sunt pe cale să dau examenul final aşa că mă voi pune în pielea unui postac luat la mistocareală de unul care s-a imunizat de pe vremea împuşcatul că ăştia sunt cei mai răi măi că sunt cei mai calificaţi că le au şi cu şmecheriile comuniste şi cu cele ce or fi în zilele de azi.
  —————–
  Eu postez: Măi Neo-ozeniştilor v-aţi obişnuit atât de mult să fiţi sclaveţii vestului încât nu ştiţi cât de bine e să fi liber în vest când te decizi să nu emigrezi în est.
  Neo-ozenistul răspunde: Doriţa-şi ca într-o zi să te simţi la fel de liber ca în est dar la ei acasă.

  Eu postez: Sclaveţilor vă vindeţi şi vă lăsaţi batjocoriţi de ăia din vest măi căpşunarilor.
  Neo-ozenistul răspunde: Aicea ai dreptate că nu toţi sunt norocoşi să fie batjocoriţi la ei acasă de ai lui românaşi pe salariu de nimica şi să pretindă că e sclav tradiţionalist.

  Eu postez: Uite cum stau la rând ca pe vremea comuniştilor la vaccin de sunt ca vitele.
  Neo-ozenistul răspunde: Dacă ştiai cum e în comunism ai fi ştiut că statul la rând pentru pupat dosul stăpânului (stăpânilor) era artă naţională aşa că şi tu ai fi stat la rând la vaccin numai de frică că aurolacii ar putea aduce din nou acele vremuri…sau nu e coada potrivită pentru tine?

  Eu postez: Iarăşi ne luaţi cu PeeeSeeeeDeeee toată ziua.
  Neo-ozenistul răspunde: Asta e nimica, stai să îi vezi pe ăia care toată ziua stau în gură cu ReeeeZiiiiiStttt sau pe ăia cu NeeeOooooMarxisiştiiiii.

  Eu postez: Uite la ei ce sclaveţi că toţi vor botniţele.
  Neo-ozenistul răspunde: Subconştientul vostru face asocieri fără voi pentru că botniţa e pentru „câine rău” şi nu degeaba le pun botniţă aşa că lăsaţi oamenii în pace cu botniţa lor până nu fac HAM CU MUŞCĂTURI de o să ştiţi de ce câine rău nu e doar o pancartă.

  Eu postez: Să v-o dau în ţeapă ca Tepeş.
  Neo-ozenistul răspunde: Dacă nu am şti că o dădea direct prin rect am spune că ai vise umede cu gay, nu e ruşine că subconştientul câteodată vorbeşte fără stăpân, bravo ţie!

  Eu postez: Ne-au lăsat fără păduri fabrici şi irigaţii.
  Neo-ozenistul răspunde: După atâtea guverne PSD-iste de 25 de ani le-am fi dat noi jumătate de bună voie dacă ştiam, că tot rămâneam cu mai multe.

  Eu Postez: V-au tras ţeapă PeeeSeeeeDeeee dacă nu mergeţi să luaţi lumina de la ei cu PNRR că intră în grevă.
  Neo-ozenistul răspunde: Mare pagubă că ăştia sunt în grevă la banii europeni de când îi ştim.

  Eu postez: Clotilde a furat voturile iar voi o mai susţineţi sclaveţilor?
  Neo-ozenistul răspunde: Dacă erau înainte alţii la fel de şmecheri şi cu sânge în pipote să vă bată la jocul vostru le făceam şi galerie.

  Eu postez: Auzi la ei stau toată ziua cu sloganul „Fără penali în funcţii publice” iar Barna e cel mai hot dintre noi.
  Neo-ozenistul răspunde: Aicea suntem de acord că sloganul ar trebui să fie „Numai cu penali în funcţii publice” cum la fel am fi de acord că Barna era acuma la PSD şi nu mai era nevoie să inventaţi slogane create tot de voi şi să ne credeţi nătângi să le şi înghiţim ca şi cum aţi creat sloganul „REZIST” ca să aveţi în cine lovi toată ziua că era cam greu să vă panicaţi TV dacă nu aveaţi în cine lovi cum au fost şi la mitingurile alea mici din 2017 şi după de nu ştiaţi pe cine să luaţi la ţintă (dacă ne amintim bine am auzit de sloganul REZIST prima dată la securiştii TV sau la Panicaţii TV deşi sunt aceasi gaşcă dar generaţii diferite).

  Eu postez: Numai capul la relaxări vă stă în loc să vă gândiţi la copii.
  Neo-ozenistul răspunde: Ce să facem că noi nu ştim să îi învăţăm pe copii să dea tumbe pe asfalt şi să cânte ode de prea mărire, mai lipseşte steguleţele colorate de pe vremea împuşcatului şi veţi înţelege de ce Badea a rămas cu atâtea sechele.

  Eu postez: Gata măi aţi învis că mă fac trol.
  Neo-ozenistul răspunde: Şi noi care credeam că eşti altceva, vreun student la comedie?
  —————–
  Cum aţi observat fiecare meserie are riscurile sale iar cu cât eşti mai nepregătit cu atâta şi calificare lasă de dorit iar la ce calificări au unii Dorel e premiant aşa că aia cu „shoot yourself in the foot” mai spus şi în popor „ţi-ai dat cu tesla în biluţe” e sloganul care se potriveşte de fiecare dată când postacul ne culturalizează în cele lumeşti.

  PS: Întrebare rapidă „când aţi ieşit ultima dată din casa între oameni şi nu ne referim la clubul vostru exclusivist şi chiar printre oameni?”….când o veţi face veţi înţelege de ce lumea e atâta de relaxată.

  • pastilele, n-ai luat pastilele azi.

 11. Ce știu puțini dintre cei care muncesc pe bune, în privat, este că doctoratul aduce un spor de 5% sau 10% la salariu !
  La salariul de minim 20.000 de lei brut al acestui hoț, vin între 1.000 și 2.000 de lei pe lună prejudiciu adus statului (nouă de fapt).
  Munciți cu spor pentru sporul de doctorat al plagiatorilor !

  • Eu stiam de 15%.
   Mai e o problema, pentru cei care au facut pe bune doctoratul si se trezesc in aceeasi barca cu plagiatorii care stau cot la cot cu ei. Plus, imaginea scolilor doctorale romanesti…

  • Banii sunt cea mai mica problema.

   Problema grava e ca acest hot ordinar e unul dintre cei mai influenti membri din CSM si are puterea sa influenteze in mod major cum decurge cariera unui magistrat, cum decurge selectia pentru curtea suprema, poate sa influenteze legislatia in materie de drept penal/civil, desemnarea procurorilor sefi si asa mai departe.

   Aici influenta negativa bate cu mult mia aia de lei primiat lunar.

 12. …Sa aparam „reputatia” justitiei..Onoarea lor, „nereperata” de golani in robe..

 13. Oare,sa ne surprinda?
  E deja…de moda in toata lumea!
  Astia…ne conduc!
  Astia hotarasc pentru viata noastra …la toate nivelele!

 14. Romania e o tara de plagiatori si impostori girati de ,,ievaluatori,, cu doctorate la universitatea din Balti,care sunt la fel de impostori si tot asa….

 15. Staţi relaxaţi, copii! 🤡 Pensiile speciale intră în cont oricât de multe plagiate şi condamnări la CEDO ai avea. Trebuie să înţelegeţi că „justiţia” este doar o familie de clanuri. Poţi să judeci chiar de la spitalul de nebuni şi Inspecţia Judiciară va pronunţa hotărâre că totul este 100% legal. Aşa că nea Codruţ o să bea o berică relaxat acum şi bagă o comandă de diplomă nou-nouţă la un xerox-fabrică de diplome 🤡 Aşa este dacă nu avem răspunderea magistratului.

 16. Trebuie dat afara instantaneu dupa acea decizie.

 17. Eu când tot scriu pe aici că procurorii sunt cangrena Justiției, nu mă luați în serios!
  Ce se întâmplă cu toate efectele și privilegiile care au decurs din acel doctorat?!

  • aici de acord cu tine. hai ca ne intelesaram si noi o data pe o treaba.
   asta pana cand incepi sa lauzi din nou pesedeu.

 18. Asta-i problema romanului, nu recunoaste ca a gresit si da vina in totdeauna pe alceva. Problema lui e ca „nu s-a actionat legal” nu ca e un jeg de om care nu-i in stare sa faca o lucrare singur

 19. Ia vedeti voi cum e si cu „doctoratul” Lulutei, teza ei de „doctorat” era fotocopiata in totalitate pe Scribd, cel mai probabil de un profesionist :-))))

  Toti o apa si-un pamant…

 20. Privilegiaţii Ctrl + C, Ctrl + V.

 21. Si nu cumva acelasi Tiudoriel a facut parte si din comisia care a ‘dottorat-o” pe Luluta, noua Ioana d’Arc a anticoruptiei mioritice si europene ?
  :-)))))

 22. O Romanie condusa de 30 de ani de oportunisti si plagiatori .De asta suntem la coada clasamentului in Europa in orice domeniu, exceptie la furaciuni.

 23. !marcele

  in momentul in care politizam, simplificam, in momentul in care simplificam, nu intelegem!

  notiunea de guvernare are doua dimensiuni, cea care decurge din mecanismul politic al alegerilor ( partid, parlament, guvern) si cea care presupune ansamblul institutiilor statului!

  ce vedem aici este modul în care cei din institutiile de control al statului ( statul detine monopolul coercitiei), profitand de pozitia lor in stat, si-au creat beneficii proprii!

  cum toate guvernele au avut nevoie de aparatul represiv al statului, cei din aceste institutii de control au putut obtine beneficii prin controlul celor de la guvernare, din parlament…

  sa ne uitam la 10 august…cine a stat in spatele manifestatiei…anumiti politicieni care au dorit sa ajunga la guvernare….ce au facut procurorii pusi de presedinte si aflati in solda ministerului public? au inchis dosarul!

  pai credeti ca inchiderea dosarului nu trebuie recompensata cumva?

  deci pensiile speciale, doctoratele astea fictive sunt recompense pe care puterea administrativa a statului le obtine de la puterea care guverneaza…

  e vorba deci de un sistem…nimeni nu ajunge sus, la putere, daca nu este controlabil de aparat…

 24. Dacă și procurori plagiază, e clar cum funcționează lucrurile.

  • Nu ai remarcat de la dosarul 10 august ca rezultatul unei anchete facute de un procuror e stabilit de sablonul cu care demareaza analiza?
   Stapanii sabloanelor astia din Justitia independenta.
   Toata lumea stie ca jandarmii actioneaza la ordin dar nimeni nu stie cine a dar ordinul.
   De parca raspunderea ar fi doar a celui aflat pe teren – daca turbeaza – asta e. Ghinion.

 25. Incepe sa iasa la iveala aura de praf din trecutul lui Codrut Olaru. Poare ne explica domnul dottore si cum s-a culcat seara colonel in rezerva si s-a trezit dimineata general activ. De trei ani face presiuni pentru a mai primi o stea de general, acest procuror care n-a solutionat niciun dosar penal.
  Priviti ce background are. Nimic din cariera lui profesionala nu-l calificau pentru functiile pe care le-a detinut.

 26. desfiintati dreaqu hotia asta cu asa- zis doctorat.Ca sa fii doctor tre’ sa fii TOBA de carte si zeci de ani de studiu , meserie si examene (nearanjate si necopiate)….

 27. Mesaj cãtre rapãnul bubos Tudorel Toader-aceasta postare nu va mai disparea dupa o ora-va ramane pt totdeauna-dedicatie de la Emilia Sercan-se stie

 28. În mod normal falsul în declarații plus plagiatul ar trebui să ducă la un dosar penal .
  Nu cred că cineva se va deranja să ia vreo măsură.
  Dl Olaru a comis fapte grave dar nu va păti nimic.
  Cum o fi aceea cu fără penali în funcții publice????
  Nu se va întampla nimic deoarece psdeee și evident ciuma roșie.
  Plus Drakniaaaa .

 29. !plotonier mos Teacă

  omul apartine * sistemului*..

  am gasit asta pe net!

  ascensiunea lui se produce in toate guvernarile !

  17 mai 2016 – prezent: General de brigadă magistrat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare;
  16 mai 2013 – 16 mai 2016: Adjunct al Procurorului General al României;
  11 ianuarie 2007 – 15 mai 2013: Procuror şef, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT);
  17 ianuarie 2005 –11 ianuarie 2007: Procuror şef al Serviciului Teritorial Bacău, DIICOT;
  1 noiembrie 2002 – 30 noiembrie 2004: Procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacau Justiţie;
  28 ianuarie 2000 – 1 noiembrie 2002: Procuror la Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău;
  29 noiembrie 1999 – 28 ianuarie 2000/ 11 ianuarie 2007 – 15 mai 2013: Prim-procuror, Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău;
  17 noiembrie 1995 – 29 noiembrie 1999: Procuror/ Procuror criminalist Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

 30. !Max

  asa e!

  dar porcul este un *simplu* animal….ce sa poti sa-i ceri?

  dar sa fii stapanul lui si sa nu vezi stricaciunea ori esti idiot, ori esti betivanul satului!

  si inca sa ai pretentia ca esti om!

  • Pe 21 decembrie ’89 s-a facut o greșeală capitală: mulțimea care a plecat din fața CC-ului si a ocupat cladirea Radioului dupa decolarea elicopterului ar fi trebuit sa meargă si la sediile Secu’, sa-i dea afară tot fără violență pe Baieți, sa-i trimită definitiv acasă si sa le sudeze ușile, ca in Germania de Est. La fel in toată țara.
   Urmarile s-au vazut, se vad si se vor vedea încă MULTĂ vreme.

 31. !Max

  care este legatura cu subiectul?

 32. De tot hazul ! Urgent , solicitati un punct de vedere oficial al CSM asupra acestei situatii „incomode” . Raspunsul va ramane in analele moralitatii (?!) juridice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.