G4Media.ro

TIR-ul ATI din curtea spitalului Victor Babeș unde au murit trei oameni…

Sursa Foto: DSU

TIR-ul ATI din curtea spitalului Victor Babeș unde au murit trei oameni a fost adus de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploiești / A stat luni de zile nefolosit tocmai din cauza unor defecțiuni repetate

TIR-ul ATI din curtea spitalului Victor Babeș din București, unde luni au murit trei persoane din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen, a fost adus de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde a stat luni de zile nefolosit tocmai din cauza unor defecțiuni, scrie ziarulincomod.ro

Unitatea mobilă a stat nefolosită luni de zile în curtea spitalului din Ploiești, tocmai din cauza deselor defecţiuni, motiv pentru care conducerea unităţii medicale a decis să renunţe să-l mai folosească.

Medicii din Spitalul Județean au precizat că TIR-ul s-a defectat cel puţin de trei ori. Au fost probleme la instalaţia de climatizare la finalul lunii august (detalii aici), când afară erau peste 30 de grade Celsius, motiv pentru care pacienţii nu puteau fi internaţi acolo din cauza temperaturilor excesiv de mari din interior (peste 40 de grade Celsius). Noaptea în schimb, pereții metalici se răceau, iar în interior se făcea mult prea frig pentru un bolnav COVID-19 în stare febrilă.

Medicii ATI-işti se plângeau că au probleme chiar cu presiunea oxigenului despre care spuneau că este insuficientă pentru un bolnav COVID-19 în formă gravă. Pur și simplu angajații spitalului au refuzat să mai intre în TIR din cauza acestor probleme care apăreau în mod repetat.

Aici au fost trataţi bolnavi pentru o scurtă perioadă, este vorba de câteva săptămâni, și doar bolnavii cu o formă uşoară spre medie de boală. În cele din urmă, la început de toamnă, TIR-ul a rămas gol în curtea Spitalului Judeţean și nu a mai fost folosit până când a fost preluat de reprezentanții DSU și mutat la București.

Medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești spun că încă de luni seară managerul unității medicale, dr. Bogdan Nica, s-a implicat în ancheta privind incidentul cu TIR-ul ATI care s-a defectat după ce a fost luat de la Ploiești, dar că, cel mai probabil din cauza stresului, starea de sănătate a acestuia s-a degradat și nu este tocmai bună, la ora actuală dr. Bogdan Nica fiind sub tratament medical.

Reamintim că luni instalația de oxigen a TIR-ului ATI s-a defectat în curtea Spitalului Victor Babeș, iar trei oameni au murit, fiind salvați alți cinci care au fost transferați la alte spitale. Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a declanșat o anchetă. (Sursa: ziarulincomod.ro)

Citește și

OFICIAL Firma care asigura mententanța instalației de oxigen și a ventilatoarelor din tirul ATI de la Victor Babeș este Medist, compania familiei fostului ministru Sebastian Vlădescu. ”Ventilatoarele livrate de către compania noastră nu au prezentat probleme tehnice și funcționau în parametrii normali”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Texte, orice ciumpalac punea acolo o supapă regulatoare de presiune, când avea de cuplat niște aparate care aveau specificații clare de presiune maximă admisă. Acolo a lucrat un Dorel, cine știe cine e implicat de se chinuie să iasă accident.

 2. Deci Nica s-a implicat, dar imediat a căzut la pat? Suspect, cel puţin.

  Demisia Vlad Voiculescu! De ce? Nu ştiu, aşa mi-au zis PSD, PNL şi UDMR.

  • De ce au zis ca Voiculescu? Pentru a pune în aplicare o schema mai veche:
   1) Cautati vinovatii.
   2) Pedepsiti nevinovatii.
   3) Premiati pe cei care n-au avut nici o implicare.
   Cu diferenta ca PSD se grabeste, vrea sa se sara pasul 1.

 3. Mulțumim, SMURD!

 4. Pai nu spunea Medist SRL ca aparatele lor au funcționat întotdeauna perfect?
  Nici firma ministrului (fost) nu mai poți crede în tara asta?

 5. Problema e destul de limpede pentru cine a mai invata ceva pe la fizica prin scoala si liceu. Si nu e tir, ci la spital.
  Spitalele romanesti au circuite de oxigen subdimensionate pentru consumul actual enorm. Au conducte cu diametru mic. Debitul de oxigen furnizat se poate creste prin marirea diametrului conductelor si prin cresterea presiunii. Avand nevoie de debit mare de oxigen si neputand creste diametrul conductelor de oxigen, spitalele au ales sa creasca presiunea din instalatie. Aproape toate au facut asta. Instalatiile fuctioneaza la limita de siguranta a aparatelor. Aparatele de la americani au o protectie interna in ele si se opresc la 6 atm. Probabil instalatia principala din spital functiona la 8 atm sau chiar mai sus (cam asa se intampla). Presiunea normala de lucru ar trebui sa fie 3 atm, dar la 3 atm nu ajunge destul oxigen la bolnavi, pentru ca diametrul conductelor este prea mic. Ca sa regleze fluxul de oxigen catre tir, probabil au pus un regulator (reductor) de presiune pe racordul catre tir. Daca acel regulator a fost de proasta calitate si s-a defectat, nu a mai redus presiunea si instalatia a impins mai mult de 6 atm in tir, ceea ce a produs intrarea in avarie a ventilatoarelor. Pe o astfel de instalatie critica, regulatoarele (reductoarele) de presiune ar trebui montate in cascada, incat sa asigure redundanta. Din pacate, probabil ca nu au facut asta.
  Asta e pacatul, avem spitale vechi si nemodernizate, pentru ca politicienii in ultimii 20 de ani nu au fost in stare sa construiasca spitale noi. In urma cu 20-10 ani nu aveau bani, iar in ultimii 10 aveau bani de la UE, dar cum banii de la UE nu puteau sa-i fure, au ales sa nu-i foloseasca. Daca PSD se tinea de cuvant, aveam acum spitale regionale noi si moderne. Au avut puterea totala, nu pot da vina pe altii. Nu au vrut sa faca. Punct. Se puteau face spitalele la timp. Ceea ce construiesc si viteza cu care construiesc cei de la Daruieste Viata arata ca se poate. Din pacate acum, in plina criza, nesimtirea PSD-ului costa multe vieti de oameni nevinovati. Nu doctorii sunt vinovati. Doctori fac tot ce pot cu ceea ce au.

  • Este corect ce ai spus pana la un punct. Uiti ca PNL plus usr si udmr puteau sa faca 5 spitale modulare precum cel al ong-ului daruieste viata intr-un an insa nu au facut nimic. Imi poti spune de ce au ales sa procedeze asa?

   Pnl=psd …= usl ..

 6. La contributii de mii de euro pe luna la sanatate, ajung sa ma cazati in TIR ?

  FMM de nenorociti, unde sunt banii, unde sunt investitiile! Mergeti cu schema de 99% in salarii si 1% pt supravietuire!

  Dragilor, banii nostrii sunt in casele lor, in ultimii 3 ani, doctorii si asistentele au fost principalii clienti ai imobiliarelor supraevaluate din romania! Ei, prin salariile nemeritate, au influentat piata imobiliara!

  Acolo sunt banii nostri… in cotetele medicilor, in gura inchisa a lor, in pactul facut cu Dragneev!!!

 7. Intrebare retorica pentru organele de ancheta: cate unitati mobile ATI s-au cumparat si cu ce bani? Banii ar trebui sa fie 1 milion euro per bucata 9conform celui din Ucraina).

  Cati bani s-au aruncat pe geam?
  8 Tir-uri = 8 milioane
  1 spital Letcani = 13 milioane
  1 spital bacau = 3 milioane

  Total 34 milioane

  Pai sa le fii dat banii celor de la Daruieste viata, cate unitati modulare complet echipate tip Elias ar fi facut?

  Pai 24 milioane / 2.2 milioane ( cost Elias) iaca 11 unitati modulare a cate 38 locuri ATI! Adicatelea 418 locuri! Functionale!

  Asa cate locuri avem?
  8 Tir-uri = 12 x 8 = 96 (cand functioneaza TIR-urile, ca mai mult nu functioneaza)
  1 spital Letcani = 0 (fiindca este un jaf si nu poate fii autorizat)
  1 spital bacau = 0 (fiindca a fost refuzat de DSU si mai si s-au dezumflat corturile).

  Adicatelea, mai nimic (asta daca nu ia foc sau se baga vreun Dorel sa proiecteze instalatia de oxigen fara masuri suplimenatre de evitare a suprapresiunii in retea; apropos, de vase de expansiune sau buffer vessel s-o fi auzit prin Romania? Sau supape de siguranta cu el;emente de avertizare luminoasa si sonora in caz de purjare)?

  Traiasca „specialistii” din guvernul Romaniei!
  Traiasca

 8. Bai fratilor hotarati-va : de la ploiesti sau de la Pitesti? E asa de grea geografia asta?

 9. am inteles ca tirul era de la antena1 donat