G4Media.ro

Tinerii fermieri pot primi în concesiune terenuri de până la 50 de…

Secțiune susținută de
Concordia

Tinerii fermieri pot primi în concesiune terenuri de până la 50 de hectare de la stat

Guvernul a adoptat în ședința de joi o hotărâre care permite acordarea tinerilor fermieri  terenuri agricole în concesiune, cu o suprafată de până la 50 de hectare, în vederea instalării în mediul rural şi desfăşurării activităţilor în domeniul agricol, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii citat de News.ro.

Hotărârea adoptată de Executiv modifică şi completează hotărârea 626/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Solicitanţii sunt obligați să înfiinţeze o fermă pe terenul respectiv în termen de maxim un an de la data semnării contractului, în cadrul căreia va avea calitatea de şef de exploataţie.

Decizia guvernului vine pe fondul exodului generalizat al fermierilor români. Astfel, dacă în 2010, un număr de 280.440 de exploatații agricole erau deținute de tineri sub 35 de ani, ceea reprezenta 7,3% din totalul fermelor din România, după șase ani, numărul acestora a scăzut la 105.590, potrivit unor date publicate de Comisia Europeană în iunie 2019. În acest interval de timp, numărul tinerilor sub 35 de ani care au abandonat agricultura s-a ridicat la 174.850, potrivit lantulalimentar.ro.

Foto: Tineri fermieri (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Și cât e șpagă?

  2. Cea mai buna masura pt incurajarea tinerilor!

  3. Ce ar fi sa ne dati inapoi ce ati furat de la stramosii nostrii??? 30 de ani de procese degeaba, ne-am saturat. Case, palate, gradini, domenii, munti , pasuni, multe zeci hectare de paduri furate de inaintasii vostrii veniti cu divizia Tudor Vladimirescu. DM me cu cat e spaga sa stim si noi 😛

  4. Prima condiție ptr acordarea subvențiilor, a rambursarilor de TVA, a tuturor facilităților către fermieri cum ar fi și de acordarea terenurilor gratuite ,trebuie să fie obligatoriu sa aibă angajați cu caracter permanent . Ptr ca sunt mii de PFA din agricultură care au primit subvenții de milioane de euro dar nu au avut angajați niciodată cu caracter permanent , au muncit cu zilieri la negru prost plătiți pe post de sclavi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.