G4Media.ro

TikTok anunță că a eliminat peste 100 de milioane de videouri în…

TikTok anunță că a eliminat peste 100 de milioane de videouri în prima parte a anului pentru încălcarea regulilor

Aplicaţia de videouri scurte TikTok, deţinută de compania ByteDance din China, a anunţat marţi că a înlăturat peste 104 milioane de filmuleţe de pe platforma sa la nivel mondial în prima parte a anului pentru că încălcau termenii şi condiţiile de utilizare, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

„Dintre aceste videouri, am găsit şi înlăturat 96,4% înainte să ne fie raportate de utilizatori, iar 90,3% au fost eliminate înainte să fi avut vreo vizualizare”, a precizat TikTok într-un raport privind transparenţa.

În prima parte a acestui an, TikTok a început să introducă programe de ‘fact-checking’, pentru a verifica postări legate de noul coronavirus şi alegeri.

Raportul survine în contextul în care compania chineză ByteDance depune eforturi pentru a evita suprimarea TikTok în SUA după ce Departamentul Comerţului a anunţat că va bloca noi descărcări şi actualizări ale aplicaţiei.

Oficiali din SUA şi-au exprimat îngrijorarea că datele personale de la 100 de milioane de americani care folosesc aplicaţia sunt transferate către autorităţile comuniste chineze.

Compania a precizat marţi că a primit 1.768 de solicitări de date ale utilizatorilor, 209 dintre ele (16,4%) venind din partea agenţiilor americane de aplicare a legii.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Leftarzii: trebuie închise toate conturile care incita la ură și extrema dreaptă și conservatorii, tot ce e anti doctrina covid și încălzirea globală, tot ce consideram noi rău și intunacat. Drepturile lor de a putea vorbi liber trebuie combătute ( ceea ce face și tik tok ).
    Tot leftarzii, până și pe G4, leftarzii români: Trump face un rău democrației că desființează tik tok. Trump e un dictator! Distruge libera exprimare și dreptul la opinie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.