G4Media.ro

Think thank-ul Robert Lansing Institute susține că Diana Șoșoacă are legături cu…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Think thank-ul Robert Lansing Institute susține că Diana Șoșoacă are legături cu serviciile secrete militare rusești: Cea mai recentă operațiune a GRU în România, proiectul de lege privind anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei depus de senatoare/ Șoșoacă: „Nu am nicio legătură cu Rusia”

Think thank-ul Robert Lansing Institute (RLI) susține într-o analiză publicată pe 23 martie că Diana Șoșoacă are legături cu serviciile secrete militare rusești și că cea mai recentă operațiune a GRU în România este proiectul de lege depus de senatoare română privind anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei. RLI mai spune că „este probabil ca Șoșoacă să fi intrat în atenția serviciilor secrete rusești ca fost membru al partidului de extremă dreapta neonazist antisemit pro-rus Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), din care a fost exclusă”. 

*UPDATE Senatoarea Diana Șoșoacă a revenit cu un punct de vedere referitor la acuzațiile aduse de Robert Lansing Institute, spunând că „nu știu ce înseamnă GRU și nu am nici o legătură nici cu Rusia, nici cu nu știu ce servicii ale nici unui stat”. (declarația integrală la finalul articolului)

 • Notă: Robert Lansing Institute for Global Threats and Democracies Studies este o organizație de cercetare a politicilor publice, nepartizană și non-profit. Institutul își propune să ”transpună lecțiile trase din istorie și geografie în instrumente operaționale” și să contribuie la ”înțelegerea în cunoștință de cauză a provocărilor globale cauzate de amenințările la adresa societăților democratice, a afacerilor politice și diplomatice prin intermediul unor cercetări fiabile, analize de încredere și educație inovatoare”. Robert Lansing a fost un politician american și a condus Afacerile Externe ale Statelor Unite între 1915 și 1920.

„Cea mai recentă operațiune a serviciilor de informații militare ale Rusiei o implică pe senatorul român Diana Iovanovici Șoșoacă, care a depus un proiect de lege privind anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei – Bucovina de Nord, o parte din regiunea Cernăuți, Basarabia și Insula Șerpilor. Ea propune anularea Tratatului din 1997 privind relațiile de bună vecinătate și retrocedarea „pământurilor istorice” către România. Cu toate acestea, menționarea revendicărilor asupra Maramureșului istoric poate sugera indirect că inițiativa a fost conturată la Moscova, deoarece Ungaria este cea care are pretenții asupra Mureșului ca parte integrantă a Ținutului Secuiesc”, se arată în analiza RLI.

„Potrivit evaluării noastre, operațiunea în care este implicată Șoșoacă este o simplă copie a manevrei mediatice pe care șeful SVR a lansat-o cu privire la presupusele planuri ale Poloniei de a anexa o parte din vestul Ucrainei”, mai notează RLI.

Experții think-thank-ului mai susțin că este probabil ca efortul de a o angaja pe senatoarea Șoșoacă să facă parte dintr-o operațiune cu multiple fațete, al cărei următor pas ar trebui să fie justificarea agresiunii rusești împotriva Ucrainei.

„Astfel, potrivit lui Șoșoacă, proiectul ei de lege se bazează pe „dreptul natural și legitim la unitate națională”. Această teză repetă narațiunile Kremlinului cu privire la motivele și legitimitatea revendicărilor asupra teritoriului Ucrainei. Cu toate acestea, inițiativa lui Șoșoacă deschide calea pentru revendicările teritoriale ale Ungariei asupra Ținutului Secuiesc, pe care Ungaria îl consideră ca făcând parte din spațiul său cultural”, se mai arată în analiză.

RLI îi face și un profil senatoarei din România, care „a fost reperată în repetate rânduri participând la operațiuni de dezinformare psihologică conduse de serviciile secrete militare rusești (…) Șoșoacă a fost acuzată în România de legături cu platforma Sputnik, afiliată serviciilor secrete militare rusești și folosită pentru a desfășura operațiuni sub acoperire și acțiuni de amestec în țările de reședință ale corespondenților săi. Această platformă a numit-o „politicianul anului în România în 2021″, ceea ce poate indica interesul Kremlinului pentru cariera politică a senatoarei. În martie 2022, Șoșoacă, împreună cu trei parlamentari, s-a întâlnit cu ambasadorul rus la București, discutând despre poziția României față de invazia rusă. Nu a existat niciun acord pentru întâlnire din partea conducerii Parlamentului României. Unul dintre deputați, Dumitru Coarnă, a fost ulterior exclus din partidul PSD”.

Șoșoacă este cunoscută și pentru declarațiile sale privind necesitatea retragerii României din UE și interzicerea desfășurării forțelor NATO în țară, mai notează RLI, precum și pentru lupta sa împotriva restricțiilor COVID-19, în urma căreia a devenit una dintre figurile cheie ale mișcării anti-vaxx din România.

„Acest fapt confirmă și mai mult legătura lui Șoșoacă cu serviciile secrete militare rusești, care au desfășurat principala activitate de discreditare a vaccinurilor occidentale și a politicilor guvernamentale de limitare a pandemiei”.

Robert Lansing Institute mai spune că „este probabil ca Șoșoacă să fi intrat în atenția serviciilor secrete rusești ca fost membru al partidului de extremă dreapta neonazist antisemit pro-rus Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), din care a fost exclusă pentru că nu era de acord cu strategia acestuia. Cu toate acestea, în declarații ulterioare, Șoșoacă nu a contrazis niciodată pozițiile exprimate de AUR, astfel încât retragerea sa a fost probabil rezultatul unor contradicții interne de partid și al căutării unei noi căi profesionale. Astfel, este probabil ca rușii să o fi susținut în această perioadă”.

Reamintim că purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a anunțat vineri că Ministerul de Externe ”inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Anunțul oficialului ucrainean vine după ce Șoșoacă, aleasă senator pe listele partidului extremist AUR, acum având propriul său partid, a depus în Parlament un proiect de lege prin care cere anexarea de către România a următoarelor teritorii aflate acum în componența Ucrainei: Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

 • Vezi mai multe detalii aici

Punctul de vedere integral transmis de senatoarea Diana Șoșoacă după publicarea articolului:

„Nu știu ce înseamnă GRU și nu am nici o legătură nici cu Rusia, nici cu nu știu ce servicii ale nici unui stat, dar uitându-mă la cei care lucrează la Institutul Robert Lansing am văzut că acolo sunt câțiva foști agenți ai serviciilor secrete occidentale. Așadar cred că trebuie să le adresați lor întrebarea pentru ce servicii lucrează atunci când lansează asemenea enormități și dezinformări.

Aceasta este maniera tipică a dezinformării de a arunca noroi în orice inițiativă patriotică. Când românii au realizat România Mare, la 1918, ce servicii străine i-au manipulat? Sau când s-a făcut Unirea de la 1859? Aceste acuzații sunt ridicole și denotă interesele maligne ale celor care vor o Românie diminuată, supusă și slabă. Atunci când eu apăr interesele României și ale românilor, apar mereu acuzații despre ingerințe străine. Când interesele României sunt călcate în picioare de Ucraina sau de alte state, nimeni nu mai vede nici o ingerință.

Dacă însă ne uităm la punerea unui senator din România pe lista de asasinate a Ucrainei, Myrotvoreț, la atacul lansat de Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei la adresa unui parlamentar român, plus imixtiunea acestui stat ostil împotriva activității Parlamentului României, cred că aici se poate vorbi de servicii secrete străine și de ingerințe ale altui stat. Aceasta este o temă reală. În rest, nu mă interesează ceea ce inventează institutele nu știu cui, împănate de ”foști” agenți secreți”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

57 comentarii

 1. Asta e nivelul rusilor?! Jalnic nivel!… nu au mai avut pe cine sa plateasca decat pe una, care ea cu barbatu su, au muscat o ziarista italiana 🤣.

  • Jalnic este nivelul educatiei in Ro.
   Bula şoşocilor este mai mare decat cea a hipsterilor de pe G4. Oricat ar parea de ridicol tipa este un influencer de mare succes si are numerele de sustinatori fanatici.
   Mutarea rusilor este strategica si gandita pe termen lung.

  • Hipsterii nu sunt mult mai breji decat aia, intelectual vorbind. Extremele ”egalizeaza” nivelul oamenilor, cumva 🙂 Dar, orice ai spune, fara AUR (ca au dat o afara), ca independent, ea nu mai ”pupa” loc in parlament. E aproape imposibil sa intre ca independenta, iar partid daca isi face, cu atat mai bine, se alege praful si de partidul ei si de AUR, ca sunt pe aceeasi ”felie”.

  • Aveți putintica răbdare! Dacă vă înșelați voi?

  • Are partid si face 5% cu el la alegeri fara nici o problema. Poate chiar mai mult.
   La o prezenta la vot de 30% are nevoie doar de 150 de mii de voturi ca sa intre in parlament.
   Poate avea dublu. Si daca apoi se reintegreaza cu minim 20% care voteaza hAUR ajung spre 30%, undeva aproape de PSD.
   Si asta e statistic doar poza momentului, daca se mai intampla ceva pana atunci care sa le dea apa la moara se indreapta spre 40% impreuna.

  • D-aia ziceam și eu….

 2. Pe cine vrea să prostească ? Să spună oamenilor , așa în GURA MARE, cine a luat tinuturile invocate ? Cumva bolșevicii ? Vitorul ei va fi ori prin Serbia ori prin Transnistria ..acolo ajung trădătorii de neam care spumegă până ce nu mai pot.

 3. Detestabilă creatură. SRI nu face nimic? De fapt cred ca Sosoaca e doar unealtă ieftina, altii mult mai periculosii mișună prin umbrele politicii românești iar poporul e bleg si pune botul la toate prostiile. deprimant

 4. Da, pe vremuri lucra cu oameni mai „spălați”: Gelu Voican Voiculescu, Brucan, Iliescu, Gen, Guse.

 5. Asta face orașul Iași de rușine. Ea, tablă, chiricu, nechita inteligentul, fenechiu transformatorul. Numai specimene unu și unu…

 6. Exact asta spunea Putin acum un an, asa ca mai scuteste ma (granitele sunt granite, alea recunoscute, bune sau rele. Ce s-ar intampla daca fiecare s-ar trezi si ar face ce l taie capul? Ar fi doar razboaie). Putin aproape ca ne invita pe noi, pe unguri si pe polonezi sa luam din Ucraina. Evident, ca sa i iasa lui smecheria, ca dupa aia, ne lua el pe toti, ca doar luam ”teritorii rusesti”, nu?

 7. Cam încurcă domnul respectiv Maramureșul istoric cu județul Mureș. În rest, are dreptate, Șoșoaca e idioata lui Putin.

  • Se poate sa fie o eroare a celor de la RLI

  • Nu incurca. Legatura a fost asta. Ungurii vor si ei Transcarpatia, din care face parte Maramuresul de Nord. In conditiile in care Romania ar avea si ea pretentie la acelasi teritoriu e posibil ca Ungaria sa isi reemita pretentiile asupra unor parti din Romania, respectiv Tinutul Secuiesc. („inițiativa lui Șoșoacă deschide calea pentru revendicările teritoriale ale Ungariei asupra Ținutului Secuiesc, pe care Ungaria îl consideră ca făcând parte din spațiul său cultural”). Acest al 2-lea text e mai clar. Primul a fost tradus gresit.

 8. „Ea face politica Romaneasca” 🤣🤣🤣
  Sosoaca:

  – ma-sa masoana, din Loja Nationala a Romaniei 1880.
  – nume real Ivanovici Diana
  – a asistat zambitoare la momentul cedarii pe nimic a petrolului Romanesc firmei austriece OMV pe1,5 miliarde de euro in conditiile in care numai titeiul din pamant valora aproximativ 10 miliarde de dolari….

  Hai ma zi ceva troll, AUR olaco- Sosocisto- PSD istrus ‼️

 9. In contextul asta se cam prefigureza o ipoteza foarte greu de combatut. Imi aduc aminte, inainte de alegeri, aur a avut dintr-o data foarte multi bani de campanie. Cel mai probabil banii au venit de la partidul neamul romanesc, care a fuzionat cu aur. La trei ani de la alegeri, si sosoaca si tortionarul francisc toba (erau amandoi din neamul romanasec) sunt inca parlamentari, iar aur ca partid, brusc, nu prea are bani (amintesc episodul cu nunta unde a facut cheta pentru partid). Mai departe, trageti singuri concluzii.

  • Ca o continuare, ati mai vazut aur cu cine stie ce campanii de amploarea celor din 2020? In afara de mici scandaluri, eu n-am mai vazut. Cunosc membri marunti din aur care au plecat scarbiti de mizeria din partid. In schimb, o auzim permanent pe sosoaca cea „independenta”, e foarte vizibila, e foarte prezenta, are urmaritori din ce in ce mai multi, pentru asta iti trebuie bani seriosi, asta e clar.

  • Din câte am văzut AUR nu a atins banii primiți de la Guvern așa că au conturile pline. Când o să înceapă o să te usture ochii 😀

  • @AndreiACG – Asta e concluzia ta? Daca nu s-au atins de subventie au conturile pline? 😂 Arata-mi mie, din ultima vreme (1-2 ani) ce mari campanii sau evenimente cu buget au intreprins auristii. Iti spun eu, in afara de mici scandaluri, 0!

 10. Este publicitate gratuită pentru nebuni? Această individă trebuie evitată, presa să nu scrie nimic despre ea, nu cred că interesează un om normal. Taci!

 11. Iovanovici Sosoaca – nume neaos romanesc = consilier al ministrului Dijmarescu in guvernul Nastase, in perioada „marilor” privatizari.
  Sosoaca e langa Adrian Nastase la semnarea documentelor pentru privatizarea petrolului romanesc catre OMV
  Dijmatescu -„fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0625” indicative pentru Centrul de Informatii Externe, unitatea speciala de protectie din cadrul CIE si, respectiv, Directia a III-a de Contraspionaj (conform unui
  fost spion comunist, Liviu Turcu).
  Mama lui Iovanovici Sosoaca – mason – Loja Nationala a Romaniei 1880, plina de fosti ofiteri comunisti secu, colonei si generali, aleasa vicepresedinte ALO (Alianta Lege si Ordine). Un membru, Gheorghe Dinu de la „Doi si-un sfert” Constanta, a candidat chiar la Presedintie.

  • AUR e anexa USL, infiintat de PSDNL pt. a controla tot ei „opozitia” Sunt aceeasi mizerie

  • Totdeauna, psd a avut sateliti creeati/”sustinuti”creeati de ei, pe care i-au sustinut in alegeri , la urne, pentru a controla opozitia viitoare in parlament, pentru a prelua si ce nu pot oficializa ei in discursul public .Simion a ”tamaiat”ani in sir psd, pdl, pnl , pe Basescu, Tomac etc pentru a primi un astfel de rol ! Nici nu sunt sigura ca nu a avut si sprijinul pnl la ultimele alegeri . Asta pentru ca usr era atunci ca si acum cel mai mare adversar si pentru psd si pentru pnl. La ultimele alegeri, participarea a fost cea mai scazuta din istoria Romaniei si asta a favorizat aparitia aur. O sa va spun ca nu mi-am putut convinge copiii, familia , sa mearga la vot iar eu -in pandemie -m-am dus pe ”furis”! Erau suparati ca pnl la guvernare nu a aprobat o formula -oricat de greoaie, asemanatoare cu cea pt cei din strainatate- de vot la distanta si au vrut sa-i sanctioneze prin neparticipare . Judecati si voi sa nu trag eu concluzii……

  • @eva, f. corect si f. trist, romanii cinstiti nu inteleg ca daca nu se duc la vot sau isi anuleaza votul, ajuta Hidra PSDNLUDMR cu anexele ei gen AUR / UNPR / ALDE / PNR sa se mentina la putere, desi de 33 de ani distrug aceasta tara. Asta explica Iliescu in ’89 ca se vrea: un partid unic cu mai multe curente, de stanga si de dreapta. Unii s-au prefacut ca sunt de stanga iar altii de dreapta, in reslitate fiind prieteni si uniti in dorinta de imbogatire si distrugere a incercarilor de a avea un stat de drept. AUR e in parlament pentru ca a fost ajutat in primul rand de PNL care a avut ministrii de interne in timpul pandemiei. Mitingurile AUR s-au desfasurat fara probleme, cu mici amenzi de ochii lumi, in timp ce oamenilor de rand care incalcau legea pentru un mic botez sau o cununie li se faceau dosare penale. Televiziunile celor ce au devalizat tara, platite de PSDNL cu miliarde din banii nostri, ajuta AUR si fac propaganda putinista pentru ca urmatoarea tinta e scoatetea tarii din UE si NATO

 12. Deci ea vrea din teritoriul Ucrainei inapoi, adica din teritoriul pentru care se duce razb.oi cu Rusia si e acuzata ca are legatura cu Rusia? Pai Putin vrea teritoriul respectiv pentru Rusia, nu pentru Romania. Acuzatiile nu au nicio baza logica.

  • Foarte naiva interpretarea. De parca Sosoaca chiar crede ce zice, nu doar se foloseste de feblețea nationalista a unora.
   Intre timp actiunile ei arata asa: Aleasa de Sputnik drept persoana Anului, urmarirea minutioasa si exact la timp a tuturor narativelor putiniste legate de UE,NATO, Basarabia si Ucraina(desigur doar coincidenta) ; Intalnire la Ambasada Rusiei pentru a isi seta obiectivele pe urmatorii ani, scuze publice catre Rusia si ambasada ei atunci cand sustinatorii sai au huiduit unde nu trebuie.
   .
   Dar ce bine le zice, mai ca iti vine sa te sui pe un tanc si sa anexezi teritorii care astazi sunt 80% locuite de alta natie. Ar merge inca o tura de epurari etnice, deportari sau infometare insa din pacate Stalin cu fusta inca nu are toate parghiile puterii.

  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Semeni cu Veorica Dancila….alt text nu ti-au dat de la partid? Te faci de ras…

  • Eu ma refer strict la subiect. Sa va explic, poate voi nu ati stat de vorba cu putinisti rusi. Un putinist rus mi-a zis cu subiect si predicat ceea ce zice Medvedev, sau care mai spune public in mod clar ca ei nu mai accepta ca Ucraina sa fie independenta, ei vir sa faca parte din Rusia, toata Ucraina, nu doar ce au cucerit ei. Daca asta este interesul putinistilor, atunci Sosoaca le strica planurile, deci este absurd sa vii cu asemenea speculatii ca ar apara interesele Rusiei cata vreme ea vrea fostele noastre teritorii istorice, alea pe care Stalin le-a anexat Ucrainei, adica Rusiei, ca Ucraina a devenit independenta ulterior, da? Ca despre asta este vorba. Deci v-am demonstrat. Informatiile sunt publice, le puteti verifica.

  • @Mira – Iti dai seama oare cat de puerila este explicatia matale?

  • @Mira – Iti dai seama oare cat de infantila este explicatia ta?

  • Voi va dati seama cate acuzatii nefondate cititi fara sa va prindeti? Cat este de greu sa intelegi ca cineva care declara public faptul ca vrea din teritoriile pentru care P a pornit un razb.oi nejustificat este taman inamicul lui si nu sustinatorul lui? Clar din asta nu se intelege ce vrea acuzatorul sa se inteleaga.
   Mai mult decat atat, Ucraina o sanctioneaza
   treaba ei, face ce doreste, si o acuza de ceva ca vrea sa faca ea ceva prin lege care incalca legea internationala de recunoastere a integritatii teritoriale a oricarui stat independent, da? Deci armata rusa este in Ucraina cu armele, si ea reprezinta un pericol ca incearca prin lege sa ceara teritorii inapoi. Eu ce sa inteleg cand ei o acuza ca reprezinta un pericol? Sa explic, atunci cand cineva incearca prin lege, dar, nelegal, tu scrii ca incalca articolul cutare din legea cutare, nu ca reprezinta persoana pericol national, ca atunci nici nu stiu ce sa inteleg din asta. Mai bine nu mai scriu. Fata de unii care se duc la razb.oi, oare cat de periculoasa este doamna asta?

  • Pe scurt, credeti ce vreti, nu ma intereseaza. Dar pe mine nu ma puteti convinge ca cineva care incearca prin lege sa ceara teritorii inapoi, incalcand legea internationala de recunoastere a integritatii teritoriale a statelor independente(eu asa stiu, mai multe stie chiar dansa ca e avocata) vrand practic saia din teritoriile pentru care P se razb.oieste ar putea apara interesele Rusiei, cand interesele Rusiei sunt sa ia toata Ucraina.

  • Mira:

   Sosoaca:

   – ma-sa masoana, din Loja Nationala a Romaniei 1880.
   – nume real Ivanovici Diana
   – a asistat zambitoare la momentul cedarii pe nimic a petrolului Romanesc firmei austriece OMV pe1,5 miliarde de euro in conditiile in care numai titeiul din pamant valora aproximativ 10 miliarde de dolari….

   Esti penibil troll

  • De ce? Ca nu cred ce scrii tu? Scrie in continuare ca ai libertate de exprimare, dar nu te astepta sa fii convingator doar pentru asta.

  • Si inca ceva, ai mai scris deja.

  • Mira, stai jos, n-ai inteles nimic! Repet, debitezi aici lucruri cu o logica de clasa a 4-a.

  • Pai asta e clar, de aia ma si mir ca e asa de greu sa va dati seama.

  • @Mira
   Pentru propaganda rusă orice acțiune sau declarație contra Ucrainei este benefică, deci ce face Sosoacă e fix ce-și dorește Kremlinul. Faptul că ar lua România teritoriu de la Ucraina e ultima grijă a lui Putin, pentru că n-o să se întâmple niciodată.

  • Apropo, Miro, cum de cunosti tu putinisti rusi? 😂

  • Eu – „debitezi aici lucruri cu o logica de clasa a 4-a”
   Mira – „ma si mir ca e asa de greu sa va dati seama”
   😂 🤣😂 🤣😂 🤣😂 🤣😂 🤣

 13. Eu zic asa: Sa vina la putere Soso aka Aur aka pro-rusii sa ne trezim un pic la realitate.Altfel nu ne facem bine.Spor AUR ,spor Soso.Sa luati un min de 20-25%.Asa sa ne ajute d-zeu!

  • Realitatea aia la care ne-am trezi ar arata a naibii de mult ca un coşmar din care nu te mai trezesti cu una cu doua.
   Trump in US cerand taxa de protectie pentru Europa de Vest si retragand trupele americane din Romania, rusii cu armata la Prut si Basarabia reintegrata in noua Uniune Sovietica.
   Te bagi?

  • Pai poporul asta dacă nu trece printr-un soc,garantat,cum crezi tu că se că face bune?gen scos din UE ,NATO,naționalele sa plece la ele acasă..Eu zic așa, soc și groaza,ortodoxie,dacii liberi,Rusia peste noi,ultra feudalism vreo 40-50ani și după poate mai avem o șansă.Asta dacă China nu da nuke.

 14. Ma uit pe aici si-l vad pe unu Johan troll AUR-SOS-PSD-Rusia…acum 2 ani unde erati mai paduchiosilor? Ah am uitat erati Medici atunci….mars in pm de troll putlerist

 15. Cu cât se agită mai mult șoșocarii, cu atât li se scutură cojoacele alea de patrioți geto-daci și rămân în pufoaica de mujic rus 😜

 16. Grasa e evident, cu mirosul nu stiu dar numai prøast.a nu e.

 17. Nu stiu din ce tenebre a iesit grohaitoarea asta, dar sanatosi ca societate nu putem fi… Se vrea Vadim, dar nu are cultura, doar urla; Ceauseasca e mica in comparatie cu enormitatea asta. Asta e, in loc de cultura, mahala.

 18. Dezinformare și veritabil Fake News..Sosoaca e o caricatură a politicii autohtone (ca multe alte caricaturi din zona aceea), care numai agent Gru nu poate fi sau propagandistă putinistă…mai degrabă „think ..wath” ăsta poate fi trompeta unora….să tragem o linie: ucrainienii au tot dreptul să revendice…restul nimic??? de ce?? că astfel ar trebui să ajungă Ucraina cât județul Botoșani.

 19. AUR = Alianta pentru Unirea cu Rusia

 20. Am înteles, comentariul meu „pe fond” nu va trece nietzsche odata. Da’, copii, iar ati sbârcit-o cu „titrul”. E vorba de un think tank nu „think thank” you. Angajati pe cineva. Pe vremea mea, parca se chema „cap limpede”. Nu ma supar daca nu publicati. M-am obisnuit si, de altfel n-are importanta.

  • Iara cât priveste „comentariul” nepublicat (fuse cam lungut) îl rezum: priviti imaginea din titlu: suntem (din pacate) NOI, cei de pe site, din tramvaie, de pe strada, îndârjiti unii împotriva celorlalti si dorind ca „ceilalti” „sa dispara”. Personal (evident ca ma pot însela), cred ca-i mult mai grav decât 90% din ce se „publica” pe site-ul acesta. Este imaginea unei transformari a structurii profunde a natiei (fara nietzsche o ironie, cum îmi cam sta în obicei).

 21. @Mira, trol putinist cu minte putina, care nu vede nici un lucru bun ca suntem in UE si NATO si ca faptul ca Iovanovici Sosoaca cere teritorii Ucrainei nu -l ajuta pe Putin pentru ca, vezi Doamne, vrea TOATA Ucraina.
  Fapt: Putler NU a cucerit toata Ucraina, foloseste tancuri antice ca nu mai are noi, infractori ca si soldati, munitie putina…. Are nevoie ca de aer ca Ucraina sa nu mai fie sustinuta si ca vecinii ei de la vest sa intre in conflict cu ea. E exact ce face premianta Sputnik, Iovanovici Sosoaca. Mai mult, daca in UE ar aparea pretentii teritoriale intre state, gen Ungaria Mare, asta l-ar ajuta la destabilizarea UE, visul lui in care a bagat muulte miliarde prin finantari de partide nationaliste si sclavl putinisti

  • PS. Una e sa VREI, alta e sa poti.. Daca lui Putler i-ar fi reusit planul initial de cucerire a Ucrainei in cateva zile, astazi agenta putinista Iovanovici Sosoaca, fost consilier in guvernul Adrian Nastase, nu ar fi vrut nici macar un metru patrat din teritoriul ucrainian. Oricum, in secunda 2 dupa ce Romania ar lua cateva bucatele din teritoriul ucrainian, Ungaria ar avea pretentii la Transilvania

 22. in perioada 1 ianuarie 2007-30 noiembrie 2022, UE a pompat în România 79,985 de miliarde de euro, iar România a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu 26,458 miliarde de euro. Rezultat net: 53,527 miliarde de euro – fonduri absorbite de România de la UE IN PLUS
  Daca PSDNL nu ar fi boicotat sistematic absorbtia fondurilor UE, astazi am fi avut multe spitale, scoli autostrazi construite cu bani gratis de la UE. Dar ei nu vor asta, asa cum nu vor sa renunte la pensiile speciale, de fapt un furt de la cei ce muncesc din greu si platesc taxe peste taxe ca sa aiba specialii pensii de 20.000 lei

 23. Muscatura facută de barbasu’ la gatul politistului ce mai face? S-a cicatrizat odată cu dosarul?

 24. Dragilor, vom vedea la alegeri cine are castig de cauza. Rezultatul lor va fi ca hartia de turnesol a carei schimbare de culoare va arata fata adevarata a societatii romanesti.