G4Media.ro

Ucraina anunță că îi va impune sancțiuni Dianei Șoșoacă după ce senatoarea…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Ucraina anunță că îi va impune sancțiuni Dianei Șoșoacă după ce senatoarea pro-rusă a depus un proiect de lege pentru anexarea unor teritorii ucrainene

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a anunțat vineri că Ministerul de Externe ”inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Anunțul oficialului ucrainean vine după ce Șoșoacă, aleasă senator pe listele partidului extremist AUR, acum având propriul său partid, a depus în Parlament un proiect de lege prin care cere anexarea de către România a următoarelor teritorii aflate acum în componența Ucrainei: Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

”Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris vineri pe Facebook Oleg Nikolenko.

Șoșoacă este recunoscută pentru pozițiile pro-ruse și anti-ucrainene. Ea participă constant la acțiunile Ambasadei Rusiei.

În perioada pandemiei, Șoșoacă s-a remarcat prin atitudinea violent anti-vaccinare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. AUR = Rusia

  • Mama masoana, din Loja Nationala a Romaniei 1880 e clar mandra de fata ei, Iovanovici Sosoaca.
   Ca si consilier al ministrului Dijmarescu in guvernul Nastase, doamna Iovanovici Sosoaca a muncit mult pentru privatizarile de „succes” ale guvernului din care facea parte. Cum sa nu asiste zambitoare la momentul cedarii pe nimic a petrolului romanesc firmei austriece OMV pe1,5 miliarde de euro in conditiile in care numai titeiul din pamant valora aproximativ 10 miliarde de dolari?

 2. Sosoaca este de departe cel mai odios personaj din politica romaneasca…si avand in vedere ce nulitati avem, asta spune multe.

  • Îmi cer scuze: Dna Senator Demnitar Român Sosoaca este (nu ca persoana ci ca subiect) desi n-ar trebui sa fie (ca subiect nu ca persoana). Uitati-va numa’ la poza din incipitul articolului, politetea elementara nu-mi da voie sa o comentez (dar vocabula „brezaie” îmi tot sta în „vârful” tastaturii).

 3. Clar nu e o intamplare sincronizarea agitatorilor lui Putin, unii cu Ungaria Mare si altii cu niste bucatele de pamant de prin Ucraina. O fi promis Putin ceva teritorii umilului sau servitor de prin Ungaria, daca e invingator?

 4. Votați AUR, care bagă oameni ce fac jocurile Rusiei in Parlament!

 5. Da mă. Tocmai ne rezolvasem toate problemele legate de sănătate, infrastructură, învățământ, justitie, echitare socială și nivel de trai in general si acum e timpu trecem la „next level”!…🤭🤭🤭
  Nu vor unii sa vadă sau sa accepte ca avem un stat absolut impotent, neputincios, arogant si putred care nu e in stare sa ne rezvolve nici măcar problemele curente dar visează la teritorii istorice si alte 🛩.

  Brava Șoșo. Șo pe ei, muscă-i de kuŕ🤭

  • N am înțeles, pentru că nu s-au rezolvat toate, trebuie să ieșim din NATO și UE ca apoi să fim atacați de Rusia ca si Ucraina?

  • pașol na turbinke, vatnik de doi bani, linge talpa putinistă la tine în dormitor, unde nimeni să nu te audă sau să te știe.

 6. Prin gestul său acest demnitar ucrainean a devenit gratuit agent electoral a senatoarei Șoșoacă în condițiile în care o campanie electorală cost o groază de bani. Părerea mea.

 7. Mie mi-e clară treaba, Rusia și NATO se vor bate deschis într-un conflict convențional mai amplu decât ce vedem până acum. E cam clară treaba de ce dom Arafat tot testează de-o vreme sirenele alea de bombardament.

  Ucraina va cădea la un armitițiu cu Rușii în jur de 10 Mai, un armistițiu poate 1-2 ani după care cred că poftim și noi în horă. Mare minune dacă nu va fii așa. Hai să vedem dacă am dreptate, ochii pe data de 10 Mai 😉