G4Media.ro

The Telegraph: Ucraina ar putea să nu fie capabilă să respingă toate…

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

The Telegraph: Ucraina ar putea să nu fie capabilă să respingă toate atacurile rusești în această iarnă, după ce sprijinul occidental se va diminua / Kievul va fi forțat să aleagă ce ținte să apere

Apărarea aeriană a Ucrainei ar putea să nu fie capabilă să respingă toate atacurile lansate de Rusia în această iarnă, deoarece sprijinul militar american se va epuiza, potrivit The Telegraph, citat de Sky News.

Ziarul britanic citează experți care spun că armata țării va fi nevoită să aleagă ce ținte să apere.

Administrația Biden a avertizat luna trecută că nu mai are bani și timp pentru a sprijini Kievul, în timp ce a trimis ultimul pachet de ajutor disponibil în cadrul unei operațiuni prezidențiale de „reducere” a sprijinului.

O dezbatere în Congres cu privire la un pachet de ajutor separat pentru Ucraina a fost amânată pentru acest an după ce s-a confruntat cu împotriviri din partea politicienilor republicani, ceea ce înseamnă că nu s-a ajuns la un acord înainte de vacanța de Crăciun.

Analiștii au declarat pentru The Telegraph că sprijinul european nu va fi suficient pentru ca forțele ucrainene să-și apere întregul teritoriu de trupele Moscovei în această iarnă.

„Vor fi unele sisteme în care vor trebui să-și raționalizeze muniția chiar mai mult decât o fac în prezent”, a declarat pentru ziar Jimmy Rushton, un analist în domeniul apărării cu sediul la Kiev.

„Ar putea fi cazul în care ar trebui pur și simplu să nu apere unele ținte, pentru că nu au suficienți interceptori pentru toate”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...